Skip to main content
  • studio

Nephodni alati za vlasnike labela

Elektronska glazba najlakše prihvaća nove tehnologije i načine koji pomažu u promociji i menadžmentu novih izdanja nekog labela.

Piše: 

Naslovna foto

studio

Tako je za sve nove koji tek počinju i one koji već od ranije posjeduju vlastiti label potrebno imati na umu da među tolikim brojem alata kojima promoviraju, obavještavaju i prodaju nova izdanja postoji par neophodnih.

Prije svega socijalne mreže. Dakle Facebook i Twitter, koji su danas neophodni u modernom upravljanju labelom, napravite fan page na Facebooku kroz koju minutu, tweetajte i odmah obavještavajte fanove o novostima na labelu.

Soundcloud; jedan od glavnih alata za preslušavanje glazbe, upoznavanje labela i glazbenika, što kroz izdanja, mikseve i live setove. Ako već niste na Soundcloudu smatra se da ste ostali u kamenom dobu.

You Tube – Na You Tube dolazi sasvim druga publika nego na Soundcloud, osm toga kad netko preko YouTubea naiđe na neko izdanje određenog labela, You Tube mu sam sugerira sličnu glazbu pa na taj način možete promovirati bolje izdanja svog labela i glazbenika koji su dio njega.

Label Engine  – alat koji svakom vlasniku labela omoućuje da lakše upravlja financijama, sadrži sve stavke na koje jedan vlasnik labela mora računati, plaćanje trećoj strani, grafičkim dizajnerima, audio inženjerima, distributorima i sl. Provjerite!

Fatdrop – digitalna promocija je ključ povećanja prodaje vaših izdanja. Fatdrop čini vaša izdanja dostupnijima i vidljivijima u digitalnim glazbenim trgovinama kao što je Beatport recimo. Također omogućuje slanje izdanja vašim omiljenim DJ-ima i producentima te vam omogućuje feedback i ocjene koje su mjerilo u društvenom svijetu elektronske glazbe.

Gobbler – također cloud tehnologija koja se sve više počinje upotrebljavati i u Hrvatskoj, dakle čuva, pohranjuje i štiti vaše podatke, izdanja, mikseve i sve što uploadate u svoj prostor na Gobbleru. Nema straha da će se vaš projekt koji ste mislili poslati na remiksiranje slučajno izgubiti, jer alat ima siguran back-up i super brzi prijenos filova, te sadrži aplikaciju Soundcloud pa kad ste dovršili svoj rad mžete ga odmah i uploadati jednostavno preko Gobblera u Soundcloud. Imaju i besplatnu verziju od 5GB, pa ga možete isprobati.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web