Skip to main content
  • 19.12.2016.

New York Fashion Week prihvatio goleme hlače raveova 90-ih

Meka pomodarki i pomodara koja konsenzusom na visokoj nozi uz potoke šampanjaca i hiperprodukciju događaja dirigira hoćeš li biti IN ili OUT ove sezone jest upravo Fashion Week.

 
Smješten na gala lokacijama u New Yorku, koliko god velik, značajan i utjecajan u svijetu mode ne može izbjeći njenu temelju odrednicu, Jednom kada je sve viđeno i isprobano, sve što modi ostaje je beskonačna petlja poigravanja s retrom, remakeom i revivalom. Povijest, kulturne prakse, vremenski odjeci prošlosti; svi oni postaju legitimna riznica stvaranja novog i upisivanja novih značenja u stare objekte kako bi oni iznova zaživjeli u suvremenosti. Svaka sljedeća sezona već u sebi ima ugrađeno zastarijevanje samim činom da će ono moderno u narednoj gotovo u pravilu biti u potpunosti suprotno prethodnom kako bi se kotač kapitalizma nastavio okretati.

 
No ako si bio mladi raver ili raverica u zlatno doba 90-ih zasigurno ti nije promakao trend međusobnog prepoznavanja ravera – goleme hlače kojima bi i padobran pozavidjeo na količini materijala. Možda da meko sletiš kada u potpunosti padneš u beat, tko zna?! Moda je esencijalno ciklična, konstantni povratak otpisanog, pa ćeš za nadolazeće proljeće moći nabaciti jedan Narnija trenutak, pročačkati do onog zadnjeg kutka ormara koji je vrijeme zaboravilo i izroniti van s jednim padobrankama i razdraganim osmijehom na licu. Možda nisi više isti, stariji si i mudriji, možda ne možeš više izdržati party pa after pa after aftera jer te čekaju odgovornosti u stvarnosti, ali jedno navlačenje hlača u kojima si čekao zore će te povući unazad u oluju sjećanja u kojoj ti je drago da si propartyjao mladost prije neprekidnog blicanja mobitela i selfie stickova. Pa kada drveće propupa i porljeće ti se izdere u lice da je stiglo, hlače na sebe, možda pokoje metalic tenisice, velike slušalice na uši i put grada za jednu retro šetnju svime onim divnim.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk