Skip to main content
  • Pioneer
  • 20.11.2010.

Pioneer DJM-2000 i Aquarius klub

Najpoznatiji svjetski proizvođač opreme za DJ-eve, Pioneer, ovog je ljeta započeo intenzivnu suradnju s klubom Aquarius, kako bi prezentirao svoja najnovija dostignuća u razvoju DJ opreme.

Piše: 

Naslovna foto

Pioneer

Klub Aquarius je oduvijek poklanjao iznimnu pažnju DJ opremi kao i DJ kulturi, o čemu svjedoče i mnogi svjetski DJ-evi, koji su nakon gostovanja u klubu konstatirali kako bi se brojni svjetski klubovi trebali ugledati upravo na Aquariusov pult. Nakon prošlogodišnjeg lansiranja modela DJ CD playera CDJ-2000, ovog ljeta Pioneer je pustio u prodaju novi mixer koji je DJ-evima širom svijeta omogućio još više mogućnosti i kreativnosti u njihovim nastupima. Mixer nosi oznaku CDM-2000 i tehnološki je najnapredniji mixer na svijetu.  Upravo je njega ovo ljeto na Zrću instalirao Aquarius, postavši tako prvim klubom u Hrvatskoj koji ga je imao priliku koristiti.

Zagrepčani će ove subote u Aquariusu moći vidjeti i čuti mogućnosti tog mixera na nastupu Freemasonsa. Glavna, ali i najuočljivija odlika mixera jest njegov veliki ekran osjetljiv na dodir, koji omogućuje potpuno nov pristup „prebacivanju“ između dvaju pjesama, od frekvencijskog mixanja do potpuno novog  „sidechain“ mixanja. Naravno, mixer je opremljen svim već poznatim Pioneer efektima, kako sa starijih modela mixera tako i s Pioneerovih efekt-uređaja, te nekoliko novih filtera. Zanimljivost je mrežno povezivanje s novim generacijama Pioneerovih DJ CD playera, te mogućnost spajanja dva laptop računala. Oni tako mogu biti baza s glazbenim fajlovima ili se jednostavno mixer može koristiti kao eksterna zvučna kartica – ukoliko želite koristiti isključivo softversko rješenje puštanja glazbe. No, to nije sve. Ovaj mixer sadrži i kompletnu MIDI podršku što ga čini savršenim uređajem za kombiniranje klasičnog DJ nastupa i nastupa uživo s drugim MIDI uređajima (Ableton Live ili razni MIDI kontroleri, sintesajzeri, ritam mašine…).

Ne sumnjamo da će Pioneer još jednom postaviti standard u DJ opremi, kao i sa svim svojim modelima do sada, o čemu svjedoče i mnoga poznata DJ imena koja se pojavljuju u promotivnim akcijama Pioneera poput Rogera Sancheza, Laidback Lukea, Jamesa Zabiele, Armina van Buurena, Aviciija.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop