Skip to main content
  • alt
  • 26.08.2015.

Potpiši peticiju za potpunu legalizaciju

Pitanje koje se povlači po medijima, dnevnim boravcima, stolovima okupljenih prijatelja i poznanika uz pokoje pivo, je golemi crveni žig legalizacije.

 
Sa svojim pozitivnim i negativnim stranama, višestruko proučavana, sjeckana, mikroskopirana, vrćena u centrifugama, njene supstance ubrizgavane u miševe i slično, konoplja je jedna od najstigmatiziranijih, ali možda i najkorisnijih, biljaka u čitavoj lepezi flore.
 
Nije bez mana nipošto, ali njena potencijalna ljekovita svojstva u odgovornoj primjeni izvan par ukradenih smijehova i buljenja u prazno premašuju prevladavajući razlog rekreativnog korištenja. Posljednja od mnogih medicinskih potvrda stigla je iz američke državne agencije za istraživanje raka koja je istakla da kemijski sastojci THC i CBD zaista ubijaju stanice raka. Legalizacija je u SAD-u već započela a na jesen se očekuje i ona na našem području ali isključivo za pacijente koji boluju od specifičnih bolesti poput multiple skleroze, AIDS-a, različitih malignih bolesti te dječjeg epileptičnog sindroma.

alt

 
Iako se koraci za legalizaciju poduzimaju ipak se upliće mnoštvo birokratskih metli u žbicama pa će se tako bolesnike prvo prijaviti za posjedovanje a zatim će se prijava poništiti utvrdi li se da se radi o medicinskoj potrebi. Nepotrebne komplikacije su čini se modus operandi birokratskog sistema, no ipak pozdravljamo prvi korak koliko god spor i bolan bio.
 
Realnost legalizacije neće promijeniti previše demografiju ili broj korisnika. Po do sada sakupljenim podacima čak je moguće smanjenje broja rekreativnih korisnika zbog psiholoških faktora u kojima stvar prestaje biti zanimljiva jednom kada više nije zabranjena. Onaj tko uživa u povremenoj dimnoj pauzi neće vjerojatno prestati, a na onoga tko nema nikakav interes spram konzumacije kanabisa legalizacija neće imati baš nikakvog utjecaja. Biste li vi krenuli hodati po trgu goli u podne samo zato jer je to iznenada legalizirano? Vjerujemo da ne. Kako god, smatrate li ovu inicijativu vrijednom truda i legitimnom pozivamo vas na popis peticije za potpunom legalizacijom ovdje, a za detalje same legalizacije skoknite ovdje.
 
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk