Skip to main content
  • dj cura
  • 29.06.2012.

Robot kao DJ budućnosti

Robot kao DJ budućnosti čini sve kako bi održao dobru atmosferu na plesnom podiju, za razliku od ljudskog DJ-a ovaj robotski čak prima i narudžbe.

Naslovna foto

dj-cura

Kako prenosi portal Index.hr, a izvještava Daily Mail, DJ budućnosti robot nazvan Shimi predstavljen je jučer javnosti u San Franciscu i dizajniran na način da prepoznaje melodije, pleše, reagira na raspoloženja publike, te ako njegov korisnik plješće neki ritam, Shimi ga analizira, sprema u sustav i automatski pušta pjesmu za koju smatra da najviše odgovara ritmu pljeskanja.

"Shimi je dizajniran tako da mijenja način na koji ljudi shvaćaju glazbu i uživaju u njoj" – rekao je profesor Gil Weinberg, ravnatelj ustanove Georgia Tech's Center for Music Technology koja je izradila robota.

{youtube}3ShaUMM0H-g#!{/youtube}

Shimijev mozak funkcionira kao androidni telefon, tj. funkcionira na način kao što se koristi kamera i aplikacija za detekciju lica na androidu, Shimi slijedi slušatelja po sobi i svoje "uši", odnosno, zvučnike, podešava na optimalan zvuk. Uz ispunjavanje glazbenih želja također ima sposobnost da preporuči novu glazbu s obzirom na izbor one koje ste preko njega dosad slušali. Nekako se čini idealno za vlasnike klubova koji žele jukebox DJ-a.

{youtube}s6bs1rrOwxo{/youtube}

Izvor: Index.hr

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk