Skip to main content
  • alt
  • 29.11.2014.

Sci-fi eksperiment s vodom i zvukom

Na vibracije zvučnih valova možete plesati, njima možete probiti ciglu, razbiti čašu, stvarati kompleksne oblike solju ili pijeskom, kao i rasplesane vatrene stihije.

 
Možete liječiti, možete levitirati predmete, ali jedino što imamo za reći na ovo je WTH?! (“What the hell?!” za one ne vične internet slangu) Ovaj efekt te natjera da zazoveš sva božanstva na koja si pretplaćen i pomisliš da se radi o specijalnim efektima. No u njemu nema ništa specijalno, samo fizika.
{youtube}uENITui5_jU{/youtube}
 
Frekvencije tona imaju specifičan učinak na fizičku materiju oko sebe pa tako i određene frekvencije omogućuju ovaj, naizgled Sci-fi, eksperiment. Kako nitko od nas u uredništvu nema diplomu fizike okačenu na zid nećemo se ni praviti da razumijemo točne fizikalne zakone iza ovog efekta. Činjenica je da se na 24 Hz odjednom čini kao da ste naletjeli na temporalni mjehurić u kojem je vrijeme stalo i voda je ostala naizgled zamrznuta u tekućem obliku zarobljena unutar zvučnih valova.
{youtube}FE0cuYyByMw{/youtube}
 
Ali kao da te ovo samo ne natjera da ti oči iskoče iz glave, na 23 Hz se događa nešto još neobičnije. Izgleda da se ono zamrznuto vrijeme počinje vraćati unazad i da se mlaz penje nazad u cijev. Kako je ovo uopće moguće? I još jednom priče koje piše stvarnost mnogo su čudesnije od ičega što možemo zamisliti.
{youtube}mODqQvlrgIQ{/youtube}
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk