Skip to main content

Tko su Glavatari i zašto je i tvoj zid Zoo Zid?

Kao mali držao si baku ili mamu za ruku s balonom od helija u drugoj ruci, veselo skakučući zoološkim vrtom lijepeći se pred svakojake nastambe?

 
Istodobno si s naramkom divlje dječje mašta čitao o velikim safarijima i lovovima divljih primjeraka koje si gledao na svojim maksimirskim putovanjima? No za razliku od stvarnih lovačkih trofeja koji su dolazili glave (doslovno) svakojakoj divljoj fauni, Ana Gruznov ima malo drugačiju eko prijateljskiju viziju povezivanja sa životinjom u sebi. Osnivačica branda Zoo Zid, mlada je entuzijastična kreativka koja prst čvrsto drži na pulsu novog i zanimljivog. 

 
I kako to Ana čini svijet boljim i zanimljivijim mjestom? S Glavatarima. Oh! Tko su oni? Iza cool imena kriju se personalizirani ukrasi za zid, potpuno unikatna mala umjetnička djela koja se rade po narudžbi, tako da na vaš zid može sjesti bilo koji pripadnik životinjskog carstva (da, da i jednorog također). 

 
Svaki Glavatar se trudi ne narušiti eko ravnotežu i izrađen je od recikliranih materijala, pretežito starog novinskog papira tehnikom kaširanja, tj. lijepljenjem prirodnom smjesom brašna i vode i presvučen je zatim isključivo pamučnom tkaninom. Podloga je drvena, a čitav vaš novi svježi životinjski prijatelj sveukupno teži manje od kilograma pa nećete morati poduzimati radne akcije da biste ga ugnijezdili na zid, dovoljan je jedan mali čavlić. Svaki posvojeni Glavatar s novim vlasnikom ide kući u platnenoj torbi koju kasnije također možete koristiti kako vam drago.

 
Glavatari su od skromne ideje kreativnim prstima i radom postali pravi hit i gledali su svoje potencijalne nove roditelje s zidova na sajmovima, izložbama, manifestacijama, Tjednu dizajna, modnim revijama, Art bazarima, te umjetničkim galerijama i sa stranica časopisa i portala za modu, umjetnost i kulturu življenja kao što su Jutarnji list, Dom & Dizajn, 100% prirodno, Like Hrvatska, Fashion hr., Dom i stil, Briljanteen, Gloria Glam, Rtl exlusive, Artsome, Do!ts, i sada napokon i sa stranica Klubske.

 
Tako da skokni na službenu Facebook stranicu Zoo Zida, zavitlaj okanca prema Glavatarima i zgrabi si svoj vlastiti komadić dekaputiranih kreativnih snova za zid. Enjoy!
dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop