Skip to main content
  • Moloko
  • 14.02.2013.

Top 12 parova dance glazbe

S obzirom da je Valentinovo, mixmag je odlučio pobrojati 12 poznatih parova dance glazbe, iako među njima ima i nekih koje bi stavili u plesnu glazbu, ali ne baš i u dance glazbu. Valjalo bi pobrojati i neke naše…

Piše: 

Naslovna foto

Moloko

Iako smo za većinu čuli, ima nekih za koje čujemo po prvi put…

12. Toddla T i Annie Mac. Za njih znamo. Toddla je svirao na Hideoutu, a Annie sudjeluje u njegovoj organizaciji. Oboje su poznati radijski voditelji još poznatijeg BBC Radio 1, a u svibnju očekuju rođenje svog prvog djeteta.

11. The Long Lost su par još od srednje škole. Alfred Darlington poznatiji je kao Daedalus, jednim od osnivača losanđelske beat scene, a također radi na lo-fi folk projektu The Long Lost sa svojom ženom Laurom.

Toddla-T i Annie Mac

10. DJ A-Trak i Kid Sister. Melisa Young bila je relativno nepoznata dok nije izdala ‘Pro Nails’  2007. godine. Potom je uslijedio remiks Kanye Westa, potpis za etiketu Fools Gold, te veza s vlasnikom etikete Alainom Macklovitchem.

09. Peaking Lights su Indra Dunis i Aaron Coyes, a zajedno su producirali 3 EP-a psihodeličnog duba, te napravili dijete Mikkoa, po kojem su nazvali i stvar ‘Beautiful Son’.
{youtube}-3t3-KwgSYM{/youtube}

08. Veza između Dipla i Mie započela je u londonskom Fabricu, kada je MIA čula kako menadžer Mad Decenta pušta njen singl ‘Galang’. Surađivali su na njena prva 2 albuma, a prekinuli nakon njenog uspjeha s ‘Paper planes’.

07. Beyoncé i Jay-Z. Sve rečeno.

06. Moloko. Jedna od najboljih grupa svih vremena, s nebrojeno puno preuspješnih singlova, glazbenih klasika i vječitih dancfloor killera. Veza Roisin Murphy i Marya Brydona bila je uspješna koliko i njihovih nekoliko albuma pod imenom Moloko. Ostalo je povijest…

Kid Sister i A-Trak

05. Judge Jules i Amanda O’Riordan surađivali su pod imenom Angelic, a ona je pjevala i na nekoliko njegovih solo produkcija.

04. Iza nekadašnjeg megauspješnog projekta Everything But The Girl stoje vlasnik Buzzin Fly Rec. Ben Watt i vokalistica Tracey Thorn, koja je, kao i Watt, nastavila s uspješnom solo karijerom. imaju dvoje djece.

03. Goldie i Björk su proglašeni najčudnijom kombinacijom na ovoj listi, s obzirom da se radi o veteranu junglea i poznatoj islandskoj ekscentričnoj pjevačici, koji nikad nisi glazbeno surađivali. No, svi se pitaju, što bi bilo kad bi bilo…
{youtube}7wNVv8C7VK8{/youtube}

02. Madonna i njujorški DJ i producent Jellybean Benitez bili su par kada se formirala klupska scena u 80-im godinama prošlog stoljeća. Veza je to koja je rezultirala najboljim materijalom ove poznate pjevačice.

01. A (još jedno) prvo mjesto drži David Guetta i njegova žena Cathy, koja sama za sebe kaže da je ‘mama i poslovna žena’ tijekom dana, a ‘partijanerica’ po noći, koja, iako je majka dvoje djece, i dalje vodi možda najpoznatije F*** Me I’m Famous! partije u klubu Pacha na Ibizi. Koliko vole taj otok, a i međusobno, pokazuje činjenica da su prošlog ljeta ovo dvoje obnovili svoje zavjete upravo na tom otoku.

David i Cathy Guetta

Koga bi vi izdvojili od naših poznatih dance parova? Od prvih koji nam padaju napamet su svakako naš suradnik, DJ i producent, Sergej Snooze, koji sa ženom Olgom vodi klub Sirup. Potom Homeboy i Anshie, odnosno Marko Pelaić i Ana Cvitaš, koji međusobno surađuju i na Homeboy izdanjima…pomognite nam da nabrojimo još neke…

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2