Skip to main content
  • alt
  • 15.04.2015.

Univerzalna ploča pušta bilo koju traku s mobitela preko pulta

Pjesma puštena s ploče ima u potpunosti drugačiju kvalitetu za iskusno uho do one puštene s digitalnog medija pohrane podataka u nekima od novijih formata reprodukcije.

 
 
No, u doba kada toliko ploča koje želiš pustiti dolazi u ograničenim serijama, koje su odavno razgrabljene ili dobro sakrivene po prašnjavim tavanima i podrumima, stiže novo rješenje. Glazbeno iskustvo je napravilo puni krug s analognog na digitalno, da bi se preklopilo nazad na sebe samog i digitalnim simuliralo ovo analogno, kao neka vrsta neo-vintage puštanja glazbe. Oksimoron možda, ali zato ništa manje zanimljivo.
{youtube}K-v_R1wsnbE{/youtube}
 
Umjetnik Jesse England stvorio je Universal Record, uređaj koji sadrži Bluetooth audio prijamnik i akustični pretvarač koji vibrira disk kako bi simulirao zvuk ploče. No s čime je kompatibilan? Više manje sa svakim uređajem koji je sposoban slati podatke putem Bluetootha.
 
Gospodin koji prezime djeli s ponosnom zemljom, čija kraljica je s trona za sada mahala 11 američkih predsjednika, načinio je tek prototip i čeka se daljnja odluka kada će ovaj uređaj postati komercijalno dostupan za sve futuristički nastrojene nostalgičare.
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2