Skip to main content
  • 22.03.2017.

DJ Gigo i The Trixx kao solo projekt!

Donedavna dualna prisutnost, udvostručenje prijateljstava i poslovnog za pultom i u studiju, The Trixx projekt postaje mono. Jakob i Goran, nakon godina sjajnih izdanja čine ono što najbolji prijatelji rade – puštaju drugoga da raste kako želi.

 
Pa tako DJ Gigo ispraća Jakoba na aerodrom i želi mu sreću u lovljenju poslovne prilike u Norveškoj, dok nastavlja držati vatre The Trixx projekta upaljenima. Stoga je današnja priča posvećena baš Goranu kao novonastalom one man showu. DJ Gigo ti je na sceni već više od desetljeća, a prešao je preko 50 domaćih klubova, službeno otvorio prošlogodišnju Ultru Europe, dok su se izdanja rađala s labela poput Ones to watch (Mixmash), Noise Control, Blacksoul Music…

 
Kako svaka priča počinje na istom mjestu – na početku – krenimo baš od tuda. Za Gorana je sve krenulo još dok je kao teenager sate provodio zalijepljen za radijo s prstom iznad "Play" i "REC" tipki ne bi li na kazete nasnimio nove klupske hitove. YouTube je još bio tek daleki san, pržilica je bila luksuz i razlog da nekome budeš prijatelj. Djetinje igre s radijem otvorile su portal ozbiljnijeg interesa i prvi angažman kojim probija anonimnost je uređivanje Friday Night Showa u programu Radio DJ-a 2004. svakoga petka od ponoći do 6 ujutro, gdje prekapanje po najnovijoj klupskoj glazbi postaje legitimni posao za mladog čovjeka s velikim planovima. Prvi floor koji je rasplesao bio je dvije godine kasnije u karlovačkom Buddha baru, nakon čega je uslijedila i rezidencija, a naredna godina donosi preslikavanje rezidenture i na zagrebački Crazy Horse, a uskoro i sirene produkcije kreću zvati iz zakutaka studija.

 
2009. dolazi kao godina promjena i napretka gdje uz gaže po Aquariusu i Piranhi nastupa i na Exit House Festivalu i kreće na turneju domaćim tlom. Priča nastavlja dalje sjajnim remixom singla Hot Jay vs Cash – „Only Love“ koji je bio veliki hit u našim klubovima, a stvar je to ljeto izdana i na Papaya Day and Night kompilaciji. Taj remix doveo je dečke do prvih reakcija svjetskih imena, pa su uslijedili remixevi za imena kao što su DONS, Jerry Ropero i Freemasons, te singlovi na manjim izdavačkim kućama. Sve ovo poslužilo je kao interludij u sljedeći veliki događaj u karijeri The Trixxa – 2011. prepoznaje ih legendarni Laidback Luke, koji momcima nudi ekskluzivan mentorski ugovor i potpisivanje za svoju publishing agenciju Next Era
 
Motivirani novim uspjesima 2014. izdaju svoj prvi singl s Mixmash Recordsa – "Forever" – koji se uz podršku domaćih i stranih umjetnika našao i na DMC Buzz Chartu, a do kraja iste godine nastaje i bratski singl "Too Close".
{youtube}fF-mkZdnxUw{/youtube}
 
No kako je nova godina donijela i nove poslovne prilike tu se vraćamo na početak rascjepa u kojem The Trixx postaje mono. Već prvi dani  2017. ipak donose novo izdanje na Mixmash Deep labelu, single „Working Hard“ kao suradnju Trixxa sa Steven Maarom i Christy Million.
{youtube}9ys9xzlAvE0{/youtube}
 
Single su podržali Don Diablo, Laidback Luke, Afrojack i mnogi drugi, a besramno se smjestio i na top 30 Beatporta, dok je The Trixx ujedno nastupom na Ultra Europe nakrivio šešir u poštovanje 10 godina za pultom. Ako ti je ponedjeljak kojim slučajem nepodnošljiv u svojoj ontologiji učini ga ljepšim uključenjem u podcast koji možeš uhvatiti na MIxcloudu i iTunesu.
 
Pitaš što sve sprema uspon žive u termometru za Gorana? Planova je mnogo. Ruke, glava i muze su spremni pa ostani povezan i slobodno ga hodi na digitalnim lukama niže.
 
 
sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop