Skip to main content
  • 16.10.2016.

Lunar Dawn – dvostruko nominirani dualni mošćenički psytrance

Zore su zore gdje god se zatekao, Sunce mora izaći jednom. Simboliziraju nova rađanja, nove početke i svježe prilike bila tvoja točka gledanja Zemlja, Mjesec, Jupiter ili poneki nepoznati planetoid.

 
No baš s kamenja Zemlje i to iz sisaćko-moslavačke županije jedne malene zemlje koja grli Jadran, iz Mošćenice, stižu dva momka. To su Kristijan Ilišinović i Saša Prečanica koji u svoje žanrovske konkubine ubrajaju goa trance, downtempo, chill, filmscore i ambient, a afiniteti utjecaja naginju prema sonornim metronomima Astral Projectiona, AbanDona,  Blue Planet Corporationa…
 
Jedan u finoj trdesetoj, jedan u njenom predgrađu, klinci su razdoblja koje je razorilo jednu državu i stvorilo novu. Protiv svega onog svjetovnog borili su se glazbenim srcem koje je udarilo prvi beat kada je goa trance stvar "People Can Fly" svirala kao glazbena pozadina gaming emisije koju su pratila dva klinca.
{youtube}YZINAZMcZWQ{/youtube}
 
Nakon mnogo eksperimenta s ranim demo softwareima prava produkcija započinje 2001. Savršena kombinacija Kristijanove vještine sviranja harmonike i klavijatura i Sašina opsesija konstantnim slušanjem glazbe i pokušajima razumijevanja kako je konkretna stvar načinjena stvorile su fini koktel uspjeha koji je promiješan kada su od Kristijanovog ujaka dobili Propellerhead Reason, svoj prvi ozbiljniji software. 
 
Kazete su umirale, CD je ušao na velika vrata i godine live b2b svirki označile su žanrovska lutanja kroz electro i house, drum’n’bass, hardcore, trance, chillout, ambient, industrial, noise i dark ambient, sve dok se ljubav nije usmjerila nazad na goa trance. Povezuju se s momcima iz Trancepleme foruma i stvaraju novi izričaj na staroj ljubavi, i tako nadolazi reinkarnacija u formi Lunar Dawna, i unatoč mnoštvu traka debitantski konceptualni album "Kolovrat" stiže tek u travnju 2015. kao audio bomba s dušom inspirirana obilno slavenskom mitologijom, a nakon naramaka hvale i skidanja kape dobio i svoju fizičku vinilnu manifestaciju.

 
Gospoda nisu stala već su se uhvatila novog posla, jer kreativni uspjehe vide samo kao epifenomen truda i motivaciju da nastave jače. Tako je Lunar Dawn ujedno upao i u arsenal Ambasadorovih sjajnih, nominacijama za najbolje psy trance DJ-e, a novi album "Triglav", izdan 14. travnja 2016., pobrao si je nominaciju za najbolji album. "Triglav", koji nastavlja vezanost za etnografske motive i mitologiju, melodije i trance kralježnicu "Kolovrata", stiže s bonus materijalom koji se sastoji od 4 ekskluzivna remixa koja su načinili Journey Into Sound, Proxeeus, Lectro Spektral Daze i Dragon Twins. Sam album preslušaj i dograbi si ovdje, dok mi dečkima želimo svu sreću u natjecanja i da 15 godina predane ljubavi urodi plodom i novim svitanjima.
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2