Skip to main content
  • 16.12.2016.

Moondance festival dobiva svoj label!

Bio toga svjestan ili ne, Mjesec je mnogo važniji statist u scenografiji onoga što zoveš životom no što bi slutio, baš kao i Moondance. 

 
Moćna Luna gleda na tebe gore s visina, igra se oceanima i gravitacijom kao od šale, a u mesnatom sjedištu tebe, sastavljenom od 70% vode, stvara nemir, neodoljivu potrebu da ponekad podigneš oči prema noćnom nebu, po mogućnosti s nekim koga voliš, ili gledaš u isti nebeski objekt koji gleda netko s druge strane svijeta koga si jednom volio, dok se osjećaš na neki način povezan sa svima očiju uprtih u isti sjajni krug ovoga trena, s čijim sudbinama ti se put nikada nije prekrižio (još).

 
I da ne bi zavijao u izrazu potrebe kao da si brat ili sestra, od vučice othranjenih, Romula i Rema, zato plešeš. 4 puta do sada mogao si sve svoje žudnje i želje smjestiti među kamenje tvrđave Kamerlengo i plesati na festivalu koji te tjera da dižeš ruke prema svodu od dragosti, Moondance festivalu. Nakon pokera izdanja festivala, ekipa je sjela i rezimirala glad za dobrom glazbom i specifičnim Moondance zvukom i zaključila kako bi bilo sjajno odlijepiti stopala od običnosti hodanja po zemlji svakodnevice i krenuti u kapsuli prema gore, sve do Moondance Records labela.

 
Ideja je zadržati čistoću i ideju Moondance-a samog u izdanjima koja će se s labela rađati, a sve što ideje trebaju da bi se manifestirale u stvarnosti je malo duše i predanosti. Kako ekipa toga ima pune tačke, i tada još malo više, tako će se na label prvenstveno smještati izvođači festivala. Inauguraciju novog labela na diskografskom zvjezdanom nebu okidaju rezidenti Moondance festivala – talijanski techno – punk anarhisti koji domom zovu berlinsku panoramu – The Analogue Cops. U policijskom panoptikumu svega onog dobrog, analognog i zvučnog ispast će tako i EP naziva "The Unicorn" a kazaljke odbrojavaju do izdanja početkom 2017. Proljeće kao proljeće, radi ono što proljeće radi najbolje – donosi bujanja nove krvi i novog života, budi sve uspavano i vraća nas u perpetualnu kružnu prirodu obnavljanja svega što živi, pa je upravo za proljetne zvučne valove tempirano i drugo izdanje pod paskom Johna Hecklea.
 
A ti uživaj, strpi se još koji tjedan, upiši si Moondance Records na popis najdražih ti labela, i nemoj zaboraviti koji puta dići pogled prema gore, čisto da se podsjetiš koliko je život lijep i koliko drugih sudbina još pleše s tobom vezano za okruglu plavu loptu. Ništa ne daje bolju perspektivu na važno, nevažno, zahvalnost i poniznost kao beskonačno prostranstvo neba.
 
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2