Skip to main content

Održana godišnja konferencija aktera elektroničke scene

Kultura nastaje kao esencijalni momenat sadašnjosti na razmeđu onoga što je bilo dobro i vrijedno u prošlosti i onoga čemu stremiš u budućnosti razvoja prakse koju voliš.

 
Baš na budućnost zaljubljenih u sve ono pogonjeno na struju i emociju glazbe orijentirana je tako i udruga umjetnika novog doba, Kulture Futura, koja je ujedno i organizirala godišnju konferenciju aktera na elektroničkoj sceni – KANES 2016.
 
Ovogodišnji KANES održao se u marketinškoj agenciji TBWA u čijim prostorima su se okupili stari prijatelji koji zajedno rade na istom cilju, pa su tako govornički podij preuzeli i Blacksoul, Ivan Komlinović, DANCElectricPHILIPE, Arsen Pavešić, Nikola Fuchkar I Damir Ludvig u raspravama o trenutnom stanju scene i projekcijama budućih planova i uspjeha. Svaki uspjeh je u svojoj infantilnoj fazi bio prvo samo ideja.

 
Glavni organizator Goran Vlajić, kojega u buci mašina bolje poznaješ kao DJ Go Cut-a izjavio je: " Zadovoljan sam interesom koji je pobudila konferencija jer nam daje do znanja da ljudima itekako stalo do opstanka elektroničke scene na čemu mi godinama predano radimo. Pozitivni odjeci govornika i publike su prijeko potreban poticaj za nastavak rada na poboljšanju stanja na sceni.

 
Kako nas uči prirodni odabir gospodina Darwina, organizmi evoluiraju malim pomacima na bolje. Ono nekorisno i neučinkovito nestaje, a ono što omogućava rast i reprodukciju se perpetuira dalje. Pa je tako u genetici elektroničkoga dan protekao u razgovorima za pet okruglih stolova u kojima su se vitezovi domaće elektronike dotakli tema kao što su uloga organizatora na elektroničkoj sceni, rast medija specijaliziranih za elektroniku, rast i razvoj afterparty scene, pozitivni pomaci u domaćoj diskografiji te povratak vinila na scenu, a održana je i radionica na gramofonima pod paskom već ustoličenog predavača DJ Venoma.

 
Generalni direktor TBWA agencije Senad Mehdin prokomentirao je KANES zadovoljno riječima: "TBWA je disruptivna kompanija, što znači da kontinuirano nastojimo unijeti promjene u način na koji funkcionira marketinška industrija. Istu ulogu ima i elektronika na području glazbe, stoga je za nas logično i vrlo važno partnerstvo kojem se sa zadovoljstvom odazivamo."
 
Pa do narednih KANES-a, do narednih rasprava, pomaka i eugenike dobroga na sceni, pozdravljamo vas.
 
wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop