Skip to main content

Dan: 4. rujna 2012.

Geržinin album osvojio tri kontinenta

Album je nazvan "Metropolis" i u nepunih tri mjeseca osvojio je radijski eter na čak tri kontinenta.

Eminentne europske, američke i australske smooth-jazz radio postaje uvrstile su u svoju rotaciju skladbe s Metropolisa kao dio svog redovitog programa, to su: američke postaje SmoothJazz.com Global Radio, SmoothJazzTampaBay.com, Jazz Radio, CBC Music, WINR Jazz, kanadske Galaxie i Calm Radio, australski Smooth Jazz 905, britanskeSky FM,Jazzmine Radio, Smooth Grooves iBest Smooth Jazz Radio London, zatim njemačkaGroove FM, švicarski Swiss Groove,talijanske postaje Abracadabra i Radio Venti, španjolski Radio Trece, poljski Radio Smooth Jazz i mnogi drugi.

{youtube}ZZodOK2MCUg{/youtube}

U skladu s tim je i činjenica da se Geržina opredijelio za način prodaje CD-a koji danas sve više uzima maha, a to su internet servisi poput iTunes, Amazon.com, CD Baby i drugi na kojima možete downloadati elektronski primjerak, ali isto tako i naručiti ''fizički'' CD po cijeni koja s dostavom ne prelazi cijenu prosječnog CD-a u hrvatskim dućanima.

Skladba s prvog albuma Igora Geržine koja je 2008.g. po HUZIP-ovoj listi najizvođenijih kompozicija zauzela visoko 38. mjesto (što je izuzetan plasman obzirom da je riječ o instrumentalnoj kompoziciji), stoga možemo pretpostaviti da će i 'Metropolis' biti dobro prihvaćen na domaćim radio postajama.

{soundcloud}https://soundcloud.com/igorgerzina/sets/metropolis-2012/{/soundcloud}

Popis pjesama:
Inner Sight
Metropolis Night
Simple Road
All I Want for You
Small Cafe
Wireless Connection
Airplay
Close to Your Heart
Promises
Blue Lounge
First Bite
 

Hrvatski predstavnici Dimensions Festivala

Posebno su najavljeni headlineri Carl Craig, Nicolas Jaar, Little Dragon, Four Tet, Theo Parrish, Moodyman, Marcel Dettman, Ben Klock, Mount Kimble, Joy Orbison i drugi, no bitno je istaknuti da će na ovom pretežno britanskom festivalu uzdignute glave i odličnog smisla za ritam nastupiti i hrvatski predstavnici Petar Dundov, Eddy Ramich, Felver, Bebetto, Sergej, Davor O, cfsn DJ's, Arszenik, DJ Labud, Homeboy, Brighton, Mimi, Omar, Schrauff, Zero, Iggy Dub i Boo Dale te najistaknutiji srpski izvođač Marko Nastić.

Podržimo naše na Dimensions festivalu i pokažimo svijetu kako mi to radimo i volimo.
{youtube}-zc72ggnUH8{/youtube}

Sirupov stage je također objavio satnicu svojih nastupa u subotu 8.rujna na pozornici poznatoj kao Noah’s Ballrom:
20 – 21 – Davor O
21 – 22 – DJ Labud
22 – 23 – Boo Dale
23 – 00 – Bebetto
00 – 01 – Sergej
01 – 02.30 – Felver
2.30 – 04 – Petar Dundov
04 – 05 – Arszenik

Cjelokupan popis izvođača na Dimensions festivalu 2012. možete naći ovdje.

Stephen Hawking snima pjesmu s Orbitalom

Svoj je vokal slavni fizičar Stephen Hawking posudio engleskoj grupi Orbital u izvedbi pjesme "Where Is It Going?" i tako postao zvijezda na otvaranju Paraolimpijskih igara.

Stephenu se toliko svidjela uloga pa je izrazio želju da s Orbitalom snimi techno stvar za koju bi njegov jedinstveni vokal bio idealan. Orbital mu namjerava ispuniti želju i prihvatiti ga kao novog ravera pa kažu:
"He was fantastic. He was great fun which is quite hard for him to convey, you know he can't move a muscle but he's so game for a laugh. He wants to release a track, we gave him a cd, he's such a raver!"

{youtube}KfmpxaLl6c4{/youtube}

Narany traži producente za novi album

Narany je već prethodnim singlom “You" osvojila europske top ljestvice singlova, a ovom novom obradom suprugove pjesme „The Storm“ stigla je na četvrto mjesto britanske dance ljestvice TOP 100 British Dance Charts. Njen prvi album "Love in Your Eyes" sniman je u studiju poznatog producenta Torsten Stenzela koji je radio sa zvijezdama kao što su Moby, All Saints i Nelly Furtado.

{youtube}_EKr7ELaygc{/youtube}

Ovaj novi album Anita i suprug, menadžer, producent i Jerry Ropero žele podjeliti sa zainteresiranim producentima koji im žele poslati pjesme i od kojih će Narany izabrati najbolje za svoj novi album.

Ne zaboravite da stil glazbe koju Narany traži treba biti elektronski, dance i transi, ali svakako i komercijalan. Za detalje  provjerite Narany Facebook stranicu.

Hrvatska prva na listi Jimmy Edgarove turneje

Velika svjetska turneja njemačkog glazbenika Jimmy Edgara koji će svijetom pronijeti svoj techno nastao uvelike pod utjecajem Detroit zvuka započinje 7. rujna na Dimensions festivalu u Puli gdje će odvrtiti live set. Jimmy potom posljednji albm „Magenta“ namjerava prenijeti preko Italije u Ameriku sve do Australije.

Njegovoj inspiraciji od nastanka „Magenta“ albuma kojeg je završio u samo nekoliko tjedana ove godine nema kraja, jer remiksira staro i novo, posljednje njegove remikse možete preslušati ovdje.

{soundcloud}https://soundcloud.com/jimmyedgar/sets/jimmy-edgar-dj-mixes/{/soundcloud}

Jimmy Edgar „Majenta“ tour:
07 Sep – Pula, Croatia – Dimensions Festival *
13 Sep – Milan – La cattedrale – Fabbrica del Vapore *
18 Sep – Boston – Wonder Bar #
19 Sep – Montreal – Pop Montreal / Club Lambi #
20 Sep – Baltimore – E Villa #
21 Sep – Toronto – Twist Gallery *
22 Sep – Chicago – Smart Bar #
23 Sep – New Orleans – Dragons Den #
26 Sep – Seattle – Decibel Festival / Crocodile *
27 Sep – Seattle – Dimensions Boat Party #
27 Sep – Log Angeles – Los Globos #
28 Sep – San Francisco – 1015 Folsom *
29 Sep – Austin – Holy Mountain #
30 Sep – New York City – Le Bain at The Standard *
12 Oct – Manchester – Warehouse Project #
14 Oct – Perth – This Is Nowhere Festival *
18 Oct – Melbourne – Revolver *
19 Oct – Sydney – The Civic *
20 Oct – Auckland – Cassette 9 *
27 Oct – Bergen, Norway – Ekko Festival *
02 Nov – Nottingham – Stealth #
10 Nov – Leeds – Warehouse *
30 Nov – London – Village Underground *
01 Dec – Bordeaux – LBoat *
* Live
# DJ

Odzvonilo lažnim Facebook likeovima

 

Jednako tako se ekipe sastavljene oko pojedinih DJ-a i glazbenika trude osigurati (kupiti) lažne likeove od sad već uigranih ekipa kojima je prodaja likova postala posao i koji su osnovali tvrtke koje se time bave, i sami smo nedavno dobili jednu takvu ponudu, koju smo naravno odbili.

No iz Zuckerbergove organizacije javljaju da su i do sada pokušavali spriječiti malverzacije, ali je ovaj novi poboljšani sustav posebno konfiguriran za identifikaciju i poduzimanje stegovnih mjera protiv sumnjivih likeova, kompromitiranih računa, spammera i svih onih koji su pokušali prevariti njihove korisnike – stoji na službenom blogu Facebooka.

Facebook u svijetu koristi 955 milijuna korisnika, od toga je prema procjenama 1.5% „nepoželjnih“ korisnika koji narušavaju integritet Facebooka, pa se Zuckerbergovi ljudi žele stati lažnim likeovima u kraj dok cijela stvar nije izmakla kontroli.