Skip to main content
  • 19.06.2024.

8 festivala na koje vrijedi potegnuti van Hrvatske ovog ljeta

Festivalska sezona je već počela, a ispred nas je dugo toplo ljeto i pregršt događaja na otvorenom, kako u Hrvatskoj i regiji, ali tako i na cijelom “starom kontinentu”.

Piše: 

Naslovna foto

Sinestésia Inc

Ako vam nisu dovoljni partyji i festivali na domaćem tlu, izdvajamo osam festivala na koje vrijedi potegnuti van Hrvatske ovog ljeta u nastavku!

Kappa Futur Festival (Torino, Italija) – od 5. do 7. srpnja

Parco Dora je već godinama domaćin Kappa Futur Festivala, a taj park na sjevelu Italije osim što se ističe po svom zanimljivom dizajnu i okolišu, svake godine na 5 pozornica ugosti na stotine DJ-eva i tisuće partijanera. Ovogodišnje jubilarno, deseto izdanje okuplja imena poput Adama Beyera, Black Coffeeija, Carl Coxa, Jeff Millsa, Ninu Kraviz, Solomuna, The Martinez Brothers, Jamie Jonesa, Seth Troxlera, Vintage Culturea i druge.

Awakenings (Hilvarenbeek, Nizozemska) – od 5. do 7. srpnja

Jedan od najprestižnijih elektroničkih festivala na europskom tlu je Awakenings koji od 1997. organizira događaje po ovim imenom. Ovog ljeta u Hilvarenbeek pristižu 999999999, Adam Beyer x Joseph Capriati, Alan Fitzpatrick x Ilario Alicante, Ellen Allien, Fjaak, Hot Since 82, Joris Voorn, Paco Osuna, Pan-Pot, Rodhad, Speedy J, SPFDJ, Stephen Bodzin, Umek i pregršt drugih traženih imena sa scene.

Dekmantel Festival (Amsterdam, Nizozemska) – od 26. do 4. kolovoza

Povodom desetog rođendana, Dekmantel festival se ove godine širi na brojne nove lokacije po Amsterdamu te će trajati deset dana. Ovogodišnje izdanje koje slavi “srebrnu obljetnicu” će biti najbrojnije po broju izvođača, a tijekom 10 dana slavlja u Amsterdamu će nastupiti Bicep present Chroma AV/DJ, DJ Stingray 313, DVS1, Helena Hauff, Jeff Mills, Salome & SPFDJ, Vladimir Ivkovic, VTSS…

Untold Festival (Cluj-Napoca, Rumunjska)

U Transilvaniji se smjestio novi mega festival, koji posljednjih godina ozbiljno konkurira svjetskim brendovima poput Tomorrowlanda, Ultre i Insomniaca. Na zasad pet pozornica potvrđenih pozornica, među kojima su i one velike u sklopu stadiona i obližnje velike dvorane, će nastupiti ne samo elektronička imena, već i nekoliko pop-rock headlinera. Tijekom četiri festivalska dana u Cluj-Napocu gostuju Andy C, Dub FX, Carl Cox, Solomun, Stephan Bodzin, Swedish House Mafia,

Brunch Electronik Festival (Barcelona, Španjolska) – od 9. do 11. kolovoza

Tvorci popularnog serijala koji diljem Europe u parkovima sprema “Brunch in the Park” partyje, već godinama radi i festival u Barceloni na atraktivnom Parc del Forumu koji će ove godine biti domaćin Black Coffeejui, Borisu Brejchu, Dixonu b2b Hernanu Cattaneu, Dax Ju, Fatboy Slimu, Sashi & John Digweedu, Vintage Cultureu i drugima.

Street Parade (Zürich, Švicarska) – 10. kolovoza

Najposjećenija techno parada, na koju svake godine dođe preko milijun posjetitelja u najveći grad Švicarske, ove godine na osam pozornica i 30 kamiona dovodi preko 200 DJ-eva. Daria Kolosova, Fjaak, Ilario Alicante, Joris Voorn, Monolink, Rodhad, Vintage Culture su samo neki od internacionalnih headlinera koji će nastupiti na Street Paradeu.

Rave The Planet (Berlin, Njemačka) – 17. kolovoza

Nasljednik Love Parade, ove godine se održava pod motom “Love is Stronger“. Iako se lineup još uvijek kroji, poznate su flote na kojima se očekuje preko 260 DJ-eva. Svoj kamion na povorci će imati Club OST, Rave The Planet, Verknipt, Westbam i drugi akteri sa scene.

Decibel Open Air (Modena, Italija) – 7. i 8. rujna

Šarmantni gradić nedaleko od Bologne poprište je ozbiljnih elektroničkih ritmova. Trenutno je otkrivena samo prva faza izvođača, a već se zna da će se za pultom naći Eric Prydz, Marco Carola, Marlon Hoffstadt, Patrick Mason, Sara Landry i drugi.

paul 1 desktop
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.