Skip to main content
  • 18.10.2024.

ADE 2024. drugi dan: Boris Brejcha svirao u tramvaju, Matroda održao večer s prijateljima…

Nakon otvaranja Amsterdam Dance Eventa ispunjeno glazbeno-umjetničkim događajima, donosimo kratki rezime drugog dana najvećeg okupljanja elektroničke industrije.

Piše: 

Naslovna foto

@felixhohagen

Awakenings: Adam Beyer pres. Drumcode

Tijekom Amsterdam Dance Eventa neki od najzanimljivjih događaja se održe u ikoničnom Gashouderu, koji je ovog tjedna u rukama Awakeningsa. Nizozemski brend je jučer pozvao Adama Beyera da predstavi svoju etiketu Drumcode, a uz njega su svirali još Andres Campo, Bart Skils, Mha Iri, Pan-Pot i Space 92. Podsjetimo, Adam Beyer nedugo nakon Amsterdam Dance Eventa stiže i u Zagreb na Día De Los Muertos.

Boris Brejcha u tramvaju

Boris Brejcha i njegova etika Fckng Serious su preuzeli tramvaj u centru Amsterdama te su u njemu napravili ekskluzivni label showcase. Događaj je poslužio i kao prilika za predstavljanje Fckng Serious aplikacije, a predstavnici Borisove etikete – Ann Clue i Julian Wassermann su se nakon nastupa zaputili na aerodrom jer večeras stižu u zagrebački Boogaloo.

Druga runda panela

Među brojnim panelima održanima drugog dana u sklopu ADE Pro konferencije, svakako vrijedi izdvojiti razgovor s Marlonom Hoffstadtom, koji je pričao o svom brzorastućem uspjehu nakon pandemije koronavirusa te nadolazećim projektima poput A/V showa i Daddycationa. DJ Mag je pripremio razgovor s KI/KI s kojom su se dotakli trenutnog stanja na sceni te otvorili pitanje kako ona balansira nastupe na velikim pozornicama, u klubovima i na underground događajima. Važno predavanje koje se održalo jučer je bilo “From Detroit to Durban: The Learnings of 30 Years of Dance Music” na kojem se pričalo o stvaranju techna u Detroitu pa sve do rasta i razvoja amapiana danas u Južnoj Africi.

Matroda održao svoju večer s prijateljima

Matroda je i ove godine u Amsterdamu okupio svoje prijatelje kako bi pružili večer ispunjenu back2back setovima. Ambasador Hrvatske u svijetu je tako pozvao Andrussa, Besseyja, Crusyja, Draxxa, Martina Ikiina, San Pacha i Westenda da s njim sviraju u Chin Chin Clubu.

Gdje danas sviraju naši predstavnici?

Predstavnik Dobrog Housea Tom Bug nastupa na Visions u Bar Twenty Two. Exit sprema uvertiru u svoj 25 rođendan uz Hot Since 82-a, Lannu i Inner Sense u Faralda Crane Hotelu. Tijana T je pozvana da svira na Awakenings ADE Adriatique present X u Gashouderu. 

Na našem webu i društvenim mrežama pratimo Amsterdam Dance Event, a posebice naše predstavnike koji na njemu sudjeluju. Kako bi bili u tijeku, ako već niste, zapratite nas na društvenim mrežama i redovito provjeravajte naš web.

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.