Skip to main content
  • 21.10.2024.

ADE 2024. peti dan: AMF x DJ Mag, dječji rave, party u najvećoj crkvi u Amsterdamu…

Tko je preživio, pričat će. Ovako je izgledao zadnji dan Amsterdam Dance Eventa.

Piše: 

20 godina Tomorrowlanda izložba

Osim što je Tomorrowland proslavio 20. rođendan u Ziggo Domeu ispred 15 tisuća ljudi s nekoliko DJ-eva koji su svirali s orkestrom, popularni belgijski festival je tijekom vikenda pripremio i izložbu o povijesti festivala u De Rode Hoedu.

AMF festival x DJ Mag Top 100

DJ Magov live show povodom proglašenja najboljeg DJ-a prema izboru njihovih čitatelja se nakon tri godine vratio na jedan od najvećih događaja na Amsterdam Dance Eventu. Ovogodišnji broj jedan je Martin Garrix, a uz njega su na AMF festivalu još svirali Tiesto, Maddix, Showtek, Timmy Trumpet, Marlon Hoffstadt, Tita Lau, Wade i Monocule.

DGTL

Posljednjih nekoliko godina DGTL organizira u sklopu Amsterdam Dance Eventa festival koji budi posebnu pažnju i interes zbog kvalitetnog lineupa i produkcije. Ove su godine program DGTL festivala u Amsterdamu kurirali Bonobo, Brutalismus 3000, The Blessed Madonna i Peggy Gou.

Kids Rave

Na ovogodišnjem Amsterdam Dance Eventu održan je prvi dječji rave koji je okupio mladež između 12 i 18 godina – kako za DJ pultom, tako i na plesnom podiju. Kako organizatori tvrde, za nedjeljni ADE Kids Rave su okupili najboljih 13 europskih mladih talenata ispred kojih je svijetla budućnost i karijera u elektroničkoj glazbi.

Zamna showcase u Crkvi

Najveća crkva u Amsterdamu – Westerkerk postala je plesni podij za Zamna showcase na kojem su svirali neki od vodećih predstavnika melodičnog zvuka poput Argyja, Agent of Timesa, Brine Knauss, Oostila i drugih.

Tko je od naših predstavnika bio u Amsterdamu?

Tijekom proteklih pet dana u nizozemskoj su prijestolnici bili brojni hrvatski i regionalni predstavnici, a dio je njih, osim što je iskoristio priliku za umrežavanje, druženje i zabavu, odradio i nastupe. Tako su na ovogodišnjem Amsterdam Dance Eventu nastupili Andrew Meller, Brina Knauss, Cashew, DaDoo, Daniel Boban, Dujak, Hobin Rude, Inner Sense, Lanna, Marios Groove, Matroda, Mayell, San Pacho, Tijana T, Tom Bug, Vanillaz, X-Coast

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.