Skip to main content
  • 17.10.2024.

ADE 2024. prvi dan: Glazbeno-umjetničko otvaranje, održani prvi paneli, stigli humanitarni biciklisti

Najveća manifestacija elektroničke industrije otvorila je svoja vrata.

Piše: 

U glavnom gradu Nizozemske se do nedjelje održava Amsterdam Dance Event. Tradicionalno okupljanje industrije elektroničke glazbe privlači više stotina tisuća posjetitelja te nekoliko tisuća umjetnika.

Među brojnim sudionicima najveće elektroničke manifestacije su i predstavnici s naših prostora poput Andrewa Mellera, Brine Knauss, Matrode, Tijane T, Tom Buga i drugih koji će u sljedećim danima odraditi svoje nastupe.

Glazbeno-umjetnički program otvaranja

Amsterdam Dance Event je službeno započeo s pet ekskluzivnih događaja, koji su se održali istovremeno na pet jedinstvenih lokacija kao što su stakleni atrij Muzeja Van Gogh, ikonična crkva Zuiderkerk te kultni Melkweg.

Održani su prvi paneli

U sklopu ADE Pro konferencije prvog dana su svoje panele, radionice i predavanja održali brojni dobro poznati akteri sa scene. Reinier Zonneveld je održao predavanje o korištenju umjetne inteligencije u svojim live nastupima te je opisao proces stvaranja vlastitog festivala. Predstavnici Verknipta i Sara Landry su održali panel Hard Techno: Music & Lifestyle kroz koji su pokušali objasniti recentni globalni uspjeh ovog podžanra te ga približiti široj javnosti.

Humanitarni biciklisti “ADE Cylce” projekta stigli u Amsterdam

Godinama brojni akteri sa scene sudjeluju u humanitarnom projektu “ADE Cycle” koji prikuplja novce za Bridges for Music organizaciju. Već tradicionalno se biciklistička družina odvažila na put od preko 550 kilometara od Londona do Amsterdama, prilikom kojeg je prikupila više od 74 tisuća funti za mlade glazbenike i umjetnike u Africi.

Gdje danas sviraju naši predstavnici?

Večeras slavonski DJ Daniel Boban svira na Around Us & Callecat Invites partyju u Kadinsky Cafeu. Ambasador Hrvatske u svijetu, Matroda priprema svoju večer s prijateljima u Chin Chin Clubu na kojoj će mu se pridružiti San Pacho, koji nešto ranije nastupa i na 1001Tracklists presents Top 101 Producers & The Future Of Dance 2024 ADE Celebration koji se održava u Room Mate Aitana.

Na našem webu i društvenim mrežama pratimo Amsterdam Dance Event, a posebice naše predstavnike koji na njemu sudjeluju. Kako bi bili u tijeku, ako već niste, zapratite nas na društvenim mrežama i redovito provjeravajte naš web.

halloween boog desk
sven mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
sven mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.