Skip to main content
  • 19.10.2024.

ADE 2025. treći dan: 20 godina Tomorrowlanda, Exit showcase na dizalici, Jeff Mills svirao u crkvi…

Treći dan Amsterdam Dance Eventa je iza nas, a evo koje ključne događaje izdvajamo.

Piše: 

20 godina Tomorrowlanda

Tomorrowland je proslavio svoj 20. rođendan uz Pusha, Kolscha, Johna Newmana, Kevina De Vriesa, Hardwella i Dimitri Vegasa & Like Mikea koji su s orkestrom Symphony of Unity ispred 15 tisuća ljudi u Ziggo Domeu izveli presjek nekih od najpopularnijih elektroničkih traka svih vremena.

Exit započeo proslavu 25. rođendana

Exit festival festival se i ove godine vratio na Amsterdam Dance Event, a već su tradicionalno svoj showcase pripremili u Faralda Crane hotelu, koji se nalazi u sklopu dizalice. Ovogodišnji showcase, koji je poslužio kao uvertira u proslavu 25. rođendana Exita, predvodio je Hot Since 82, a uz njega su još svirali Inner Sense i Lanna.

Electronic Art House

Prodavaonica ploča Inch By Inch tijekom svih dana Amsterdam Dance Eventa priprema pop up događaje u kojima spaja likovnu umjetnost s elektroničkom glazbom

Jeff Mills pripremio live set s klasičnim instrumentima

Legendarni Jeff Mills je u nekadašnjoj crkvi, a danas ekskluzivnoj koncertnoj dvorani Paradiso, odsvirao live set s dva renomirana glazbenika – pijanistom Jeanom Phijem Daryjem i bubnjarom Tonyjem Allenom.

Treći dan panel rasprava

Trećeg dana ADE Pro konferencije Tijana T je sudjelovala u panel raspravi “Touring in the US and UK: Legal strategies and the lived experience”. Resident Advisor je odradio svoj podcast “Exchange” uživo pred publikom s Patrickom Masonom. Armin van Buuren je održao radionicu “Armada University”, a Kolsch i Dave Clarke su pred publikom imali ekskluzivni razgovor.

Gdje danas sviraju naši predstavnici?

Slovenska zvijezda Brina Knauss četvrtog dana Amsterdam Dance Eventa nastupa na Into the Woodsu koji se održava u NDSM. Njen sunarodnjak, Mayell svira na VBX ADE koji se održava u Bretu. Iskusni srpski DJ Andrew Meller svira na Do Not Disturvu u W Hotelu. Regionalni DJ godine prema nagradi Ambasador Hobin Rude nastupa na Movement Recordings x Just Movement događaju u Bunk Hotelu, a zatim i u nedjelju na Mango Alley x Manual eventu u Akhnatonu.

Na našem webu i društvenim mrežama pratimo Amsterdam Dance Event, a posebice naše predstavnike koji na njemu sudjeluju. Kako bi bili u tijeku, ako već niste, zapratite nas na društvenim mrežama i redovito provjeravajte naš web.

sven desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.