Skip to main content
  • 20.10.2024.

ADE 2024. četvrti dan: Awakenings, dokumentarac o ADE-u, trance najbrže rastući na SoundCloudu

Vikend je u punom zamahu, subota na Amsterdam Dance Eventu je iza nas. Provjerite koji su događaji jučer bili najzanimljiviji!

Piše: 

Awakenings: Amelie Lens pres. Exhale

Amelie Lens i njena etiketa Exhale su rasprodali amsterdamski Ziggo Dome, kojeg su sinoć pretvorili u jedan od najvećih plesnih podija na svijetu s 15 tisuća partijanera na njemu.

A Taste of Ballroom: Ethereal Nights

Jedan od najzanimljivijih događaja četvrtog dana Amsterdam Dance Eventa je bio “A Taste of Ballroom: Ethereal Nights” u kojem se elektronička glazba spojila prvo s modnom revijom, a zatim sa spektakularnim drag showom i ballroomom.

Istraživanje SoundClouda

Predstavnici SoundClouda su otkrili rezultate analize svoje platforme u kojima su otkrili da su ljubitelji elektroničke glazbe najangažiraniji fanovi. Također, ističu da nakon značajnog pada prije nekoliko godina, trenutno je trance najbrže rastući žanr te se uz hard zvukove i house nalazi među tri najslušanija žanra na SoundCloudu.

Presjek najzanimljivijih panela četvrtog dana

Tijekom četvrtog dana ADE Pro dijela konferencije održalo se nekoliko zanimljivih radionica, panela i predavanja. Dave Clarke je jednom održao Demolition radionicu u kojoj bira najbolji demo, ovog puta u tom izboru mu je pomogao Joseph Capriati. Četvrtog dana se uvelike razgovaralo o afričkoj clubbing sceni, kao i trendovima koji dolaze s tog kontinenta u ostatak svijeta. Panel rasprava koja je privukla veliku pažnju je bila usmjerena na budućnost klubova i koncertnih lokacija.

Prikazan je dokumentarac o Amsterdam Dance Eventu

Children of the Night” dočarava Amsterdam Dance Event široj publici. Kratki dokumentarni film donosi intervjue s umjetnicima poput Marlona Hoffstadta, KI/KI i Armin van Buurena, kao i uvid u uvid u queer klupsku scenu s rezidentima Club RAUM-a, Mary Lake i TWIENA-om. Kreatori dokumentarca također su pratili nastupe u sklopu programa ADE Arts & Culture poput onoga od Eefje de Visser u Muzeju Van Gogh. Dokumentarac možete pogledati ovdje.

Gdje danas sviraju naši predstavnici?

Srpski DJ i producent s američkom adresom X-Coast danas svira na dva događaja. Prvo nastupa na Intercell All Day B2B’s u Warehouse Elementenstraat, a zatim na HIVE x ABSTRACT powered by Mixmag NL “ADE Special” u Hemkade 48. Hrvatsko-slovenski duo Vanillaz svira na Grimix + Friends događaju u klubu Prime.

Na našem webu i društvenim mrežama pratimo Amsterdam Dance Event, a posebice naše predstavnike koji na njemu sudjeluju. Kako bi bili u tijeku, ako već niste, zapratite nas na društvenim mrežama i redovito provjeravajte naš web.

kruder web
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.