Skip to main content
  • 7.09.2020.

Amsterdam Dance Event po prvi put će se održati digitalno

Amsterdam Dance Event održat će se ove godine od 21. do 25. listopada digitalno i to prvi put u svojoj dugogodišnjoj povijesti.

Piše: 


Otkriveni su prvi govornici za virtualnu ADE Pro konferenciju. Uz ovaj dio organizira se i nekoliko COVID-koncerata uz obavezno sjedenje i fizičku udaljenost, te međukulturni projekti pod imenom ADE Specials. Ovaj dio će se održati u Amsterdamu u suradnji sa gradskim vijećem.

25. izdanje ADE-a trebalo je postati kao najveće slavlje i okupljanje elektroničke glazbe do sada. No, zbog pandemije koronavirusa, organizatori su zaključili da je na prvom mjestu zdravlje za njihovih stalnih 400 tisuća posjetitelja, te je konferencija zbog toga organizirana digitalno.

Posljednja najava nizozemske Vlade koja utječe na klubove još je jedan udarac za industriju, kaže jedan od menadžera projekta Jan-Willem van de Ven: „Klubovi i glazbena mjesta čine okosnicu amsterdamskog noćnog života i nevjerojatno su važni u oblikovanju i inoviranju kulturnog identiteta grad, njegovi stanovnici i posjetitelji. Bez njih elektronička glazba gubi sastavni dio svoje kulture i industrije i zato treba svu potporu vlade."

Unatoč tome, još jedan od voditelja projekta Meindert Kennis uvjeren je da ADE može nastaviti biti vodeća  platforma za umjetnike i profesionalce u industriji. „Stvaranje digitalne alternative ADE-ovog godišnjeg industrijskog okupljanja u Amsterdamu bila je prava zagonetka jer smo trebali predstavljati ne samo program konferencije, već i značajne veze između posjetitelja. Iako druge digitalne konferencije nude jednokratni događaj razmjene znanja, željeli smo prihvatiti izazov ulaganja u održivu društvenu platformu koja pruža stvarnu vrijednost tijekom cijele godine za profesionalce glazbene industrije na globalnoj razini. "

Neki od prvih potvrđenih govornika digitalne konferencije ADE Pro uključuju nagrađivanog Grammyja umjetnika Jamesa Blakea. On će razgovarati sa stručnjakom za mentalno zdravlje Jennie Morton. Tu su i razgovori na panel diskusijama i intervjui s Bandcampovim Aly Gillanijem, stručnjakom za VFX Angelom Whiteom, Claudiom de Wolff iz VEVO-a, DJ-em BBC-a Radio 1 DJ Jaguarom i poduzetnikom glazbene industrije Merckom Mercuriadisom.

ADE 2020 Digital Pro Pass omogućuje pristup cijelom programu konferencije ADE Pro, kao i jednogodišnju pretplatu na platformu društvenih medija. Također uključuje pozamašan popust za izdanje sljedeće godine i dostupan je ovdje.

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
fscope umek
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.