Skip to main content
  • 24.08.2024.

Black Rock City je pogođen jakim olujama uoči početka Burning Mana

Sudionica Burning Mana kaže ‘ne vidiš 30 metara ispred sebe’ dok je festivalsko područje u Nevadi pogodilo jako nevrijeme

Piše: 

Naslovna foto

Andy Barron / Reno Gazette Journal

Burning Man je ponovno pogođen jakim olujama, dok se posjetitelji festivala bore da podignu svoje šatore uoči jednotjednog festivala koji počinje ovog vikenda.

Foto Andy Barron / Reno Gazette Journal

Posjetiteljica festivala Burning Man, koji se nalazi na terenu i priprema se za hedonistički glazbeni događaj koji počinje u nedjelju, kaže da se i drugi sudionici suočavaju s opasnim vremenskim uvjetima.

Angie Peacock, koja dolazi na Burning Man po drugi put ove godine, ekskluzivno je za The Mirror US podijelila da se postavljanje njihovih šatora na ovogodišnjem događaju pokazalo kao “vrlo intenzivan posao” zbog olujnih vremenskih uvjeta.

Nacionalna meteorološka služba izjavila je za The Mirror US: “Imamo olujne vjetrove koji pušu na playi nakon sinoćnjeg hladnog frontalnog prolaza. Udari su općenito danas bili u rasponu od 30-40 mph i nose prašinu duž playe.

Možete vidjeti samo oko 30 metara ispred sebe dok vozite

Organizatori Burning Mana bez sumnje se nadaju da se vrijeme neće pogoršati nakon opasnih uvjeta koji su pratili cjelotjedni glazbeni događaj prošle godine. Prošlogodišnje vrijeme bilo je toliko opasno da su mnogi sudionici, uključujući slavne osobe Chrisa Rocka i Dipla, pokušavali pobjeći s festivala jer su opasne oluje izazvale poplave i pustoš.

Govoreći za The Mirror US prošle godine, Angie je ispričala kako je posjetiteljima festivala naređeno da dijele hranu i kako im je zabranjeno tuširanje. Prvi put u više od desetljeća, možda zbog prošlogodišnjih zastrašujućih vremenskih uvjeta, Burning Man se ove godine nije uspio rasprodati.

Proteklih godina sve ulaznice za Burning Man bile su rasprodane u mjesecima koji su prethodili festivalu, no ove je godine prodaja ulaznica doživjela veliki pad.

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.