Skip to main content
  • 21.09.2024.

Mayday slavi 30 godina od svog najposjećenijeg izdanja u Berlinu i sprema Revival izdanje

“30 Years Raving Society” je naziv indoor ravea koji se održava u studenom ove godine kao hommage ovom vremenu u Berlinu s DJ-ima, glazbom pa čak i tehnologijom od ranije, a upravo ga je najavila ikona i suosnivač Maydaya – Westbam.

Piše: 

Mayday se vraća u Berlin u svom izvornom obliku? Ne baš, ali tako nešto. Westbam je putem svojih društvenih mreža najavio događaj koji se dugo nije održao u ovakvom obliku i vjerojatno ga još dugo neće biti.

1994: Techno kultura slavi svoj proboj

Ne samo zbog mota “30 Years of Raving Society” podsjeća na berlinska izdanja Maydaya iz 90-ih. Godine 1994. najposjećenije izdanje Maydaya do danas održano je u Deutschlandhalle u Berlinu. Posjećenost je postignuta održavanjem manifestacije kroz dva dana, petak i subotu. Ostao je jedini tzv. “Twin Mayday”. Oba dana posjetilo je 17.000 posjetitelja, što je dovelo do ukupnog broja od 34.000 rejvera. Tadašnji moto: “Raving Society (We Are Different)”.

Kultura mladih koja je izvorno došla iz undergrounda postala je masovni fenomen 1990-ih

Techno je odjednom” posvuda. Kultura mladih koja je izvorno došla iz undergrounda postala je masovni fenomen 1990-ih. Love Parade probija granicu od 100.000 posjetitelja. Veliki događaji elektronske glazbe pojavljuju se posvuda. Peteroznamenkasti broj posjetitelja hrli na rejvove u zatvorenom prostoru kao što je Mayday. Televizijski glazbeni kanali poput VIVA puštaju elektronsku glazbu i rave.

30 Years Raving Society održava se 9. studenog u berlinskoj Columbiahalle, a line up je slijedeći:

Paul Elstak
Westbam
Franky Jones
HARDSEQUENSER
Housemeister
MEMBERS OF MEMBERS
TIEFUNDTON
SURPRISE ACT

Pogledajte u nastavku petosatni VIVA prijenos uživo Twin-Maydaya 1994. kao VHS rip.

umek desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.