Skip to main content
  • 23.07.2024.

Moondance Festival na 11. izdanju predstavlja jedno od najuzbudljivijih imena francuske techno scene – Zadiga!

Zadig, pravim imenom Sylvain Peltier, jedan je od pionira pariške techno scene.

Piše: 

S karijerom koja se proteže tri desetljeća, Zadig je stekao međunarodno priznanje nastupima i produkcijom koje krase hipnotički ritmovi u kombinaciji s dubokim industrijskim zvukovima. Njegovi setovi su spoj vrhunske produkcije, dubokih basova i pulsirajućih beatova koji oduševljavaju publiku širom svijeta.

Kao mladi glazbenik, Zadig je svoje prve korake u elektroničkoj glazbi napravio početkom 90-ih, kada je bio inspiriran zvukom Detroit techna i Chicaga. Njegova strast prema glazbi ga je brzo istaknula na sceni, te je postao redovan gost najpoznatijih klubova i festivala diljem Europe.

Njegova etiketa, Construct Re-Form, koju je osnovao 2011., postala je sinonim za kvalitetan, inovativan techno specifičan po svojim kompleksnim strukturama i emotivnim nabojima. Surađivao je s brojnim uglednim imenima u industriji, uključujući Jeffa Millsa, Roberta Hooda, Lukea Slatera mnogim drugim velikanima techno glazbe. Nastupao je na značajnim festivalima i klubovima poput Awakenings, Berghain, Tresor, Fabric, Concrete, i ADE (Amsterdam Dance Event).

Ovaj poseban nastup u Trogiru dio je njegove velike turneje kojom slavi 30 godina rada!

Moondance Festival 2024. ovog vikenda obilježava svoje 11. izdanje, a Zadig će biti headliner prve večeri, pod nazivom Road!. Večer će otvoriti Skeptik a nastaviti će Paleolitik iz Šibenika nastupom uživo, Mozer iz Zagreba kao uvertira Zadigu te host Road! večeri, Beko iz Metkovića u novom projektu sa Forest Peopleom pod nazivom Die Nordschleife.

Kula Kamerlengo, impozantna tvrđava iz 15. stoljeća, savršena je kulisa za Moondance Festival. Svojom povijesnom arhitekturom i strateškim položajem na obali, ova utvrda stvara jedinstvenu atmosferu koja spaja bogatu baštinu i modernu glazbenu umjetnost. Techno, kao futuristička glazba, savršeno se uklapa u povijesni ambijent Trogira i veličanstvenu Kulu Kamerlengo, spajajući prošlost i budućnost na jedinstven način.

Organizatori ususret početku festivala poručuju “Pridružite nam se na ovom magičnom putovanju kroz zvuk i svjetlo, gdje ćemo zajedno plesati pod mjesečinom i stvoriti uspomene koje ćemo nositi sa sobom zauvijek.”

Ulaznice za najuzbudljiviji underground techno događaj ovog ljeta su dostupne kroz sustav Entrio.

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.