Skip to main content
  • 16.10.2024.

Osim glazbe, Sinergia festival podno dvorca Trakošćan priprema program za dušu, um i tijelo

Nakon bogatog glazbenog programa, organizatori Sinergia festivala su otkrili i raznovrsni dnevni program svoje sljedeće festivalske avanture na sjeveru Hrvatske.

Piše: 

Premijerno izdanje Sinergia festivala je zakazano za 15. do 17 studenog, podno povijesnog hrvatskog dvorca Trakošćan. Slovenska kulturna organizacija, poznata po svojim intimnim i jedinstvenim događajima, na sjeveru Hrvatske ove jeseni priprema avanturu za svega 200 sudionika.

Ekipa iz Sinergije na svojim se događajima brine da riječ ne bude samo o glazbi, već i o holističkom iskustvu koje hrani um, tijelo i duh. Nakon rasplesanih noći na Sinergia festivalu, tijekom dana posjetitelje očekuju razne aktivnosti, radionice i treninzi osmišljeni za podizanje blagostanja.

Od pažljivih praksi do kreativnog izražavanja, donosimo raznoliku ponudu radionica osmišljenih da vas inspiriraju, iscijele i pomognu vam povezati se sa sobom i drugima“, poručuju organizatori prilikom predstavljanja dnevnog programa festivala.

Matej Pogačar poznatiji kao Animula sprema DJ radionicu na kojoj će sudionici naučiti kako stvoriti set, beatmatchati, kao i otkriti neke druge tehničke i emotivne aspekte DJ-inga.

Manuel Wedra i Juha vodit će sudionike kroz Cacao dance ceremoniju, kombinirajući ceremonijalne rituale kakaa s ekstatičnim plesom i live izvedbama organskog downtempo i melodičnog housea. Kakao pomaže u otvaranju srca, dok glazba i pokret pozivaju na duboku povezanost i oslobađanje.

Vodeći radionice Contact Flow Movementa, Anže Spreizer kombinira svoje znanje o fitnesu s holističkim pokretom. Njegove sesije pomoći će sudionicima poboljšati snagu tijela, mobilnost i držanje, kao i istražiti kako obrasci pokreta utječu na opće dobro i povezanost sa samim sobom.

Barbara Sor i njen Estatic dance na Cacao danceu pruža prostor za slobodno kretanje, gdje se možete potpuno izraziti i izgubiti u ritmu.

Adnina radionica umjetničke meditacije poziva sudionike da istraže svoju kreativnost i emocije kroz slikanje. Ovo nije samo stvaranje lijepog djela, već povezivanje sa svojim unutarnjim ja i otključavanje osobnog rasta. Kroz boje i kistove, Adna pomaže otkriti nove oblike samoizražavanja.

Nika Burazer će voditi jutarnju Zen meditaciju i Metta meditaciju, pomažući sudionicima u razvijanju pažljivosti, jasnoće i suosjećanja kroz tehnike disanja i blage pokrete.

Zala i Žiga vode dvije transformativne aktivnosti: zvukoterapiju i intuitivno pjevanje. Zvukovna terapija će biti odrađena kroz zvučnu kupku korištenjem holističkih instrumenata, poput kristalnih zdjela i šamanskih bubnjeva. Ova sesija će sudionike odvesti prema dubokoj relaksaciji i samoiscjeljenju. Na intuitivnom pjevanju sudionici će otkriti snagu svog glasa i imati priliku osloboditi unutrašnje izražavanje. Nije potrebno prethodno znanje, već samo otvoreno srce i spremnost za istraživanje kroz intuitivno pjevanje i glasovne vježbe.

Arijanina radionica Vinyasa Yoge otvara srce kroz kreativni tok, jogijsku filozofiju i meditativne mantre. Sudionike očekuje bogato iskustvo pokreta koje ulazi u dubine samosvijesti i suosjećanja.

Manuel Wedra također vodi sesiju Wild Wonder, gdje će sudionici istraživati magiju samoizražavanja, vođeni prirodom, pažljivošću i dubokom kreativnošću. Ova radionica spaja ljepotu prirodnog svijeta i snagu intuitivnog plesa, povezujući tradiciju s ezoteričnim dimenzijama.

Andrej Zupančić i Body Mind Ljubljana donose preko 13 godina iskustva u QiGongu, kako bi sve sudionike vodili kroz pokrete, tehnike disanja i kultivaciju energije. Njegova radionica fokusira se na mindfulness, ravnotežu i duboko povezivanje s unutarnjom snagom kroz drevne Shaolin tehnike.

Podsjetimo, za glazbeni program nadolazećeg Sinergia festivala su potvrđeni redom Andy Kraft, Animula, Apostolski, Jerpa, Juha, Lalouette, Peter Makto, Rasti, Teodor G i Toni Ter Wonder. Sve ostale detalje o festivalu možete provjeriti ovdje, a ulaznice osigurajte na web-stranici organizatora.

FB EVENT: Sinergia Festival 24

kruder web
sven mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
hall mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.