Skip to main content
  • 29.07.2024.

Pola ljeta je iza nas, evo što nas očekuje u nastavku festivalske sezone!

Kolovoz je prepun elektroničkih događaja. Izdvajamo 8 preporuka, a sve ostale događaje pronađite na našem kalendaru!

Piše: 

Naslovna foto

Enora Paola

Nismo se ni okrenuli, a već je pola ljeta iza nas. Nakon rasplesanog lipnja i srpnja, u istom ritmu nastavljamo i kroz kolovoz koji je ispunjen elektroničkim događajima u Hrvatskoj i regiji.

O kojim je sve to događajima riječ?

Sve najavljene događaje pronađite u našem ažuriranom kalendaru sa svim datumima, lokacijama i informacijama koje su potrebne za isplanirati party dane u ovog ljeta, a u nastavku provjerite kojih osam događaja iz kolovoza smo izdvojili!

Freshwave festival, Banja Luka – od 1. do 3. kolovoza

Tvrđava Kastel u Banja Luci je još jednom domaćin Freshwave festivala koji ovog ljeta okuplja imena poput 999999999, Drunken Kong, Adana Twins, Hot Since 82, Coeus, Konstantin Sibold te još brojna druga elektronička, alternativna i urbana lica iz regije.

Lovefest, Vranjačka Banja – od 8. do 10. kolovoza

Na pet pozornica u Vranjačku Banju stiže više od 100 izvođača iz cijelog svijeta. Među najpoznatijima svakako su Honey Dijon, Adam Beyer, Pan-Pot, Chris Stussy, Pan-Pot, Allan Fitzpartick i mnogi drugi. Očekuje se da festival zatvori poznati Laurent Garnier, koji će napraviti spektakularnu završnicu festivala. Novitet ove godine na festivalu jest Raw Stage koji će biti domaćin svjetskog trenda najintenzivnijeg techno zvuka. Ulaznice su dostupne na lovefest.rs i efinity.rs.

Solomun, Cave Romane – 10. kolovoza

Jedno od najvećih svjetskih elektroničkih imena, Solomun stiže na novi BSH-ov spektakl u Cave Romane. Uz popularnog “Švabu” nastupaju još Adam Ten i Andrew Meller. Sve regularne ulaznice za spektakl uz Solomuna su rasprodane, ostalo je svega još nešto VIP i backstage ulaznica koje se mogu osigurati kroz sustav Entrio.

Sonic festival, Dubrovnik – 16. i 17. kolovoza

Dvije atraktivne lokacije s jednim od najljepših pogleda u Dubrovniku – plaža Komarda i klub Lazareti će ugostiti treće izdanje Sonic festivala koje okuplja Paca Osunu, Rendhera, Menea, Nerou, Pabla Pandu, Kali, Looku, MattButta & Meli, Bozzu i Francescoua. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Sonus festival, plaža Zrće – od 18. do 22. kolovoza

Jedan od najpoznatijih svjetskih festivala sprema najveći party tjedan u Europi. Tijekom pet dana i noći, program Sonusa će se odvijati u klubovima Aquarius, Kalypso, Papaya i Noa, kao i na party brodovima, a za glazbu je zaduženo više od 70 svjetskih, regionalnih i domaćih imena – poput Adama Beyera, Ben Klocka, Dax J-a, Ellen Allien, I Hate Models, Jamie Jonesa, Joseph Capriatija… Dnevne, vikend i festivalske ulaznice za regionalne posjetitelje mogu se kupiti na web stranici organizatora.

foto: Ruben Schmitz

Dekmantel Selectors, Tisno – od 22. do 26. kolovoza

Nizozemski brend Dekmantel svake godine u drugoj polovici kolovoza Tisno pretvara u oazu za ljubitelje profinjene elektronike. Ovog ljeta na osmom izdanju stiže više 80 izvođača poput Avalon Emersona, DVS1, OK Williamsa, Florentina, među kojima i nekolicina domaćih te regionalnih predstavnika. Limitiran broj regionalnih ulaznica je dostupan kroz sustav Entrio.

Hot Since 82, Zagreb – 24. kolovoza

Vrhunac ljeta u metropoli će biti uz Hot Since 82-a kojeg BSH events dovodi omiljenog Hot Since 82-a ispred piramide na Zagrebačkom Velesajmu. Ranoptičje ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Dimensions, Tisno – od 29. kolovoza do 2. rujna

Tradicionalno zatvaranje festivalske sezone u Tisnom je uz Dimensions koji ovog ljeta okuplja preko 140 imena. Posljednji ples ljeta će proći uz brojna nadolazeća te već dobro poznata lica poput poput AliA, DJ Stingray 313, Djuruma, Fumiya Tanaka, Helenu Hauff, Malu, OMAG, Paquitu Gordon, kao i domaće predstavnike poput El Commanda, Maje Pa i Vladimira Ivkovica.

foto: Enora Paola
pvd desk
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.