Skip to main content
  • 9.07.2024.

Svjetskim zvijezdama na Sonusu pridružuje se snažna domaća i regionalna postava DJ-eva

Jedan od omiljenih hrvatskih festivala već dugi niz godina njeguje domaću i regionalnu scenu te daje priliku njenim akterima da nastupe za partijanere iz svih krajeva svijeta.

Piše: 

Sonus festival se vraća na pašku plažu Zrće od 18. do 22. kolovoza, a već poznatom lineupu kojeg krasi preko 60 svjetskih elektroničkih zvijezda, sada se pridružila i snažna domaća i regionalna postava DJ-eva koja će dodatno začiniti ovogodišnje izdanje.

Tijekom pet dana i noći, hrvatsku i regionalnu scenu će pred svjetskom publikom koju Sonus okuplja predstavljati Ani., Antonio Zuza, AR:TE, Baggi, Dejan Milicevic, DJ Jock, Elena Mikac, Glia, Haktal, Kali, Martin Zorko, Mate Ceko, Mony, Shipe, Tea Vuckovic, The Nune, Veztax i Virgin Helena.

Ani. se još jedne godine vraća na Sonus, a poznata je po svojim odabirima micro housea s organskim zaokretom prema deep houseu. Antonio Zuza je dugogodišnji akter na sceni, voditelj Petog Kupea i polovica Imogen Recordingsa. AR:TE je projekt rezidenata SOLVD-a, Alexa Ranerra i Tea, producenata i promotora iz Ljubljane, koji su također dio ekipe zaslužne za Butik festival.

Baggi je važna figura Insomniac brenda te iskusni DJ koji svoje setove i produkciju bazira na široku glazbenu lepezu housea. Dejan Milicevic je apsolutni veteran regionalne scene sa stažom od dva desetljeća za pultom te prepoznatljivim stilom techna i housea. DJ Jock je apsolutni miljenik hrvatske publike te višestruko nagrađivani DJ i producent.

Elena Mikac je trenutna nositeljica Ambasadorove nagrade “NXT” te predvodnica novog vala DJ-ica. Glia je DJ-ica, audio inženjerka i producentica čije odrastanje u kasnim 90-ima ima utjecaje na njen današnji glazbeni izričaj u technu. Haktal, osim što je tonski tehničar/inženjer, on je DJ i organizator brojnih događaja. Dio je Pistolero i Hybrid ekipe, a poznat je po svom psy-techno, psygressive i darkprog zvuku.

Kali je jedna od vodećih DJ imena novog vala, poznata po svom vještom stilu miksanja i širokom glazbenom opusu. Martin Zorko je iskusni slovenski DJ poznat po svojoj bogatoj kolekciji vinyla i setovima na gramofonima. Mate Ceko je za pultom već desetljeće, a svoju strast prema klupskoj glazbi kanalizira kao rezident u projektima kao što su Sindikat, KBS, Miniwal.

Mony je iskusni zadarski DJ koji je na sceni još od prijelaza milenija te je poznat kao vrsni poznavatelj housea. Shipe je važna figura Boogalooa i Future Scopea koji kada se ne nalazi za pultom, nalazi se u ulozi organizatora i promotora. Tea Vuckovic je slovenska techno ambasadorica i specijalistica za obuku novih generacija DJ-eva.

The Nune je slovenska DJ-ica, promotorica i organizatorica koja svira down tempo melodičnu afro glazbu koju miješa s progresivnim melodičnim technom. Veztax je veteran slovenske scene s gotovo tri desetljeća staža. Tijekom cijele svoje karijere krasi ga jedinstven zvuk koji se ne prilagođava trendovima. Virgin Helena je DJ-ica, ali i prava umjetnica u slikavanju. Voli raditi s harmoničnim strukturama, a glazbu koristi za ispričati priču i popraviti raspoloženje.

Regionalne ulaznice za ovogodišnje izdanje Sonusa možete osigurati preko web stranice organizatora we-love-sound.com.

Svjetska imena koja će ovog ljeta nastupiti na Sonusu (abecednim redom)

999999999 – Adam Beyer – Adriatique – AMÉMÉ – Andrea Oliva – Archie Hamilton – Ben Klock b2b Marcel Dettmann – Boston 168 live – Brina Knauss – Camelphat – Chelina Manuhutu – Chris Stussy – Clara Cuvé – Daria Kolosova – Dax J – Deborah De Luca – Dennis Cruz – DJ Holographic – Eli Brown – Ellen Allien – Enzo Siragusa – Fideles – Franky Rizardo – Héctor Oaks – I Hate Models – Indira Paganotto – Jamie Jones – John Summit – Joseph Capriati – Juliet Fox – Kevin de Vries – Kölsch – Layla Benitez – Lee Ann Roberts – Len Faki – Lilly Palmer – Loco Dice – Marco Carola – Mha Iri – Miss Monique – Mochakk – NTO live – PAN-POT – Patrick Mason – Reinier Zonneveld live – Ricardo Villalobos – Richie Hawtin – Robert Hood – Sam Paganini – Sama’ Abdulhadi – Sara Landry – Seth Troxler – Silvie Loto – SPFDJ – Stephan Bodzin live – Sven Väth – Syreeta – UMEK – Vintage Culture – Wade

fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.
fscope umek
Svi esencijalni house dokumentarci na jednom mjestu.