Skip to main content
  • 23.06.2024.

Ultimativni vodič kroz bogati lineup osmog Velvet festivala

Umjetničko-glazbeni projekt, koji je preklani osvojio Ambasador, nagradu publike za najbolji domaći festival , ove se godine održava od 26. do 30. lipnja

Piše: 

Velvet festival ponovno pretvara očaravajući Punat na Krku u ultimativni place to be za sve zaljubljenike u probranu glazbu, fotografiju i dizajn. Program popraćen odmorom u prirodi, cjelodnevnim kupanjem, finom hranom, zanimljivim koncertima, poznatim DJ-evima i nezaboravnim boat partyjima i ove će godine okupiti hedoniste iz cijeloga svijeta.

Na četiri festivalske pozornice u zanosnom ambijentu plaže Medane nastupit će više od 50 pomno odabranih izvođača. Krajem svibnja zaokružen je lineup za nadolazeće osmo izdanje i donosi ponešto za svakoga – posebice ljubitelje elektroničke glazbe.

Adriatic Social Club, Aleksandra Marr, Ana Simonović, Bianca Intensa, Bibi Seck, Čuvarkuća, D., Disconsole, DJ Turbo Maximus, Dulash Der DJ, Ed Longo, Eternal Love, Glorex, Herzog, Hibou, Hunee, Iva Lorens, Legalize Lambada, Little Lu, Marko Friedl, Marin B., Millos Kaiser, Nevena Jeremić, Nikola Vemić, Olav, Phillie P, Pholia, RokoRokoRoko, Rouzi, Sergej Krstić, Simen K., Slow Cure, SunnySun, SZCH, Zazi b2b Mima i Zolium strana su i lokalna imena koja će punih pet dana neumorno držati ekipu na nogama.

Među najistaknutijim gostima svakako je Hunee, korejski producent s amsterdamskom adresom. Osnivač etikete Hunch Music dosljedno vodi publiku na glazbeno putovanje koje nadilazi vrijeme, mjesto i sebe. Potaknut neutaživom znatiželjom i potrebom da se poveže s ljudima na podiju, cijenjeni glazbenik njeguje neustrašiv pristup puštanju glazbe iz raznih era i dijelova svijeta. Huneejeva muzika šarena je kao i njegov karakter. Majstor je za spajanje housea, iskrivljenog funka, soula i nešto bržih ritmova, a u njegovim setovima jednako se uživa i na plesnom podiju i na plaži uz koktele.

dreamcastmoe je pjevač, tekstopisac, producent i DJ koji stiže na našu obalu iz rodnog Washington DC-a. Multitalentirani umjetnik ističe se po vještom eksperimentiranju R&B-om, soulom, funkom, jazzom i hip-hopom, kreirajući prepoznatljiv zvuk okrunjen vlastitim glasom.

Bibi Seck pridružuje se Velvetovoj glazbenoj postavi iz Antwerpena. Mlada glazbenica izdvaja se energičnim i euforičnim setovima koji s lakoćom pune plesne podije. Njezinim setovima dominiraju funky i prizvuci osamdesetih uz mnoštvo dobrog housea i garagea.

Ed Longo dio je uzbudljivog niza umjetnika koji su se posljednjih godina pojavili iz svih krajeva Italije. Skrašen na raskrižju boogieja 80-ih, kozmičkog diska, jazza i svega između, njegova glazba zbunjuje strogu kategorizaciju i donosi zarazan val energije na plesni podij.

U proteklom desetljeću Millos Kaiser stekao je reputaciju jednog od najuzbudljivijih mladih selektora. Njegova predanost otkrivanju i slavljenju nevjerojatno bogate i raznolike glazbe rodnog Brazila u središtu je svega što radi. Umjesto da se pridržava određenih žanrova, slijedi vlastiti etos koji opisuje kao “nikad previše uglađen, uvijek melodičan, ponekad tropski, a nekad mračan”.

Iz Amsterdama stižu i house umjetnici Might Delete Later. Poznati su po zaraznim beatovima i funky ritmovima te unikatnom, eksperimentalnom i kreativnom pristupu glazbi.

Rouzi, Iva Lorens, Čuvarkuća, D. i Slow Cured mlada su licu u usponu koja na Velvetov program donosi uzbudljive live actove.

Uz spomenute DJ-e, na četiri pozornice nastupat će i YĪN YĪN, Parbleu, Cubismo, IDEM, Pino D’Angiò, Donny Benét, Stella & The Longos, Svemirko, Vizelj, Ki Klop, Sitzpinker, Nejc Pipp, Mitsko Biće, Jymenik te Reper iz Sobe.

Za festivalsku ulaznicu potrebno izdvojiti 49 eura, a može se kupiti putem platforme CoreEvent.

Pročitaj ovdje izvještaj s prošlogodišnjeg Velveta: “Ljetna oluja bacala nas vrtoglavim ritmovima i uzbrkala 7. izdanje Velvet festivala

sonus 2
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
sonus 1
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.