Skip to main content
  • 7.10.2024.

Više od 3000 izvođača na preko 1000 događaja. Amsterdam Dance Event je zaključio program za 2024.

Sljedećeg tjedna, Amsterdam postaje glavni grad elektroničke glazbe i industrije.

Piše: 

Naslovna foto

Jasper ten Tusscher

Amsterdam Dance Event dovršio je svoj festivalski program za 2024. godinu. Više od 3000 izvođača sudjelovat će na preko 1000 događaja, koji će se održati na nešto više od 200 lokacija diljem Amsterdama od srijede 16. listopada pa sve do nedjelje 20. listopada. Glavni grad Nizozemske očekuje i više stotina tisuća posjetitelja te tako još jednom opravdava titulu najvećeg događaja elektroničke glazbe na svijetu.

foto: Jasper ten Tusscher

Ove godine Amsterdam Dance Event započinje s pet službenih koncerata otvorenja, koji će se održati istovremeno u srijedu. Riječ je o pet ekskluzivnih događaja na pet jedinstvenih lokacija kao što su stakleni atrij Muzeja Van Gogh, ikonična crkva Zuiderkerk te kultni Melkweg.

Posljednji val izvođača koji će se priključiti već od ranije poznatoj bogatoj postavi ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa, predvode Anz, Bambounou, Ben Sims, DJ Nobu, Cera Khin, Dasha Rush, Kölsch, Luke Slater, Pete Tong, Sandrien i Sweely.

Uz niz potvrđenih novih imena u glazbenom programu Amsterdam Dance Eventa, zaključen je i program ADE Pro, koji ove godine dovodi neke od najvažnijih izvođača na svoj konferencijski program. Amelie Lens i Charlotte de Witte, Kölsch, Marlon Hoffstadt, Reinier Zonneveld su samo neka od potvrđenih imena koja će u sklopu ADE Pro konferencije, na ekskluzivnim panelima, otkriti tajne svog međunarodnog uspjeha i zanimljive detalje iz karijere.

Tko sve od hrvatskih, ali i regionalnih aktera odlazi na ekspediciju u Amsterdam, donosimo nešto kasnije ovog tjedna. Ususret ADE-u svakako vrijedi podsjetiti i na naš priručnik koji otkriva kako preživjeti najveći elektronički događaj godine i sve što o njemu trebate znati.

“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.