Skip to main content
  • 28.06.2024.

99 Shades of House – platforma koja spaja ljubav prema glazbi i ljepote naše domovine

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Felipe Grande je mladi, nadolazeći DJ koji je dio Cosmic Production obitelji. Svoje ime na sceni stvara s nastupima i rezidencijama u Splitu, Sinju i okolici, a pronašao se u minimal deep techu s kojim donosi svjež zvuk u svoj svaki set. No, ono posebno što trenutno radi u svojoj karijeri jest projekt 99 Shades of House kojeg je pokrenuo s Leonardom Šušnjarom.

99 Shades of House

Kako nam DJ Felipe Grande prepričava “U industriji koja je često dominirana kanalima fokusiranim na pojedinačne žanrove, došli smo na ideju kako bi bilo zanimljivo prikazati više podžanrova na jednom mjestu. Oko toga se stvorila cijela priča o “99 Shades of House“, kako i sam naziv kaže. Ne želimo se ograničavati unutar određenih okvira, već prikazati svu moć i ljepotu svakog glazbenog smjera.”

Misija novonastalog projekta je kreirati sadržaj koji nadilazi granice, istraživajući mnoštvo podžanrova i fuzija unutar house glazbe. Od deep housea do tech housea, od soulful funky ritmova do energičnih underground beatova ističe Felipe te dodaje “Svaki žanr je poseban na svoj način, a mi smo odlučili iskoristiti tu raznolikost na kreativan i jedinstven način.”

Ideja o projektu je nastala prije točno godinu dana, ali inspirirani ljubavlju prema glazbi i ljepotama naše domovine, Felipe i Leonarda su se odlučili stvoriti nešto svoje, jedinstveno – platformu koja spaja te elemente u jednu cjelinu. Tako su se odlučili na nabavku opreme za snimanje i bacili u traženje idealnih lokacija.

Nakon što su nabavili svu potrebnu opremu, otkriva nam Felipe krenuli su prvi izazovi. “Traženje lokacija bilo je uzbudljivo, ali i zahtjevno, posebno kada smo morali uskladiti vremenske uvjete s našim planovima za snimanje. Bilo je puno trial/error momenata, neuspjelih pokušaja i ponovnih snimanja, ali svaki korak bio je vrijedan truda.”

Snimanje setova za 99 Shades of House je krenulo na proljeće 2023., a do sada su snimili otprilike 15-ak setova, što je bilo dovoljno materijala da krenuo s objavom na društvenim mrežama i prezentacije projekta široj javnosti.

“Prvi video izašao je 11. svibnja ove godine, a plan nam je izbacivati novi video svakih 15 dana. Do sada smo objavili četiri videa, što je neki tempo koji smo si odredili. Aktivni smo i na Instagramu, gdje smo u manje od dva mjeseca skupili 500 pratitelja, što je za početak iznad naših očekivanja. YouTube kanal ima preko 7.000 pregleda i 200+ pretplatnika, što je također iznad naših očekivanja u tako kratkom vremenu. Jako smo iznenađeni pozitivnom reakcijom prijatelja, poznanika i šire zajednice, što nam puno znači jer smo u početku bili skeptični kako će projekt biti prihvaćen” prepričava nam Felipe.

Do sada, Felipe i Leonarda su posjetili selo Glavice, točnije brdašce “Križ”, prekrasnu i skrivenu plažu “Žaline” u Kanici, “Kreševski most” dragulj za kojeg nismo ni znali da postoji tako blizu, svega 30 minuta vožnje od Sinja te posljednji objavljeni set je s klupice, malo prije “Tvrđave Prozor” u Vrlici.

99 Shades of House u pripremi ima raznovrsne lokacije – od još skrivenih plaža, utvrda, znamenitosti, nacionalnih parkova i izvora rijeka.

Čvrsto vjerujemo da glazba ima moć ujediniti nas, bez obzira na BPM ili podžanrovske razlike. Bilo da se radi o techno ritmovima ili soulful melodijama deep housea, ako pokreće vaše tijelo i dira vas u dušu, vrijedno je stvaranja. Veselimo se što ćemo zajedno istraživati svu ljepotu prirode naših krajeva. Pridružite nam se na ovoj za nas iznimno posebnoj avanturi dok dokazujemo da u svijetu house glazbe doista postoji 99 Shades of House” zaključno poručuje Felipe Grande.

Felipe Grandea zapratite na Instagramu, a njegov 99 Shades of House projekt možete pronaći na Instagramu, TikToku i YouTubeu.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sonus 2
promo clubs
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
paul 2 mobile
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.