Skip to main content
  • 8.07.2024.

Analog Division – kolektiv koji promiče i doprinosi glazbenoj kulturi Slavonskog Broda

Upoznajte kolektiv koja promovira elektroničku glazbu u Slavoniji.

Piše: 

Analog Division je kolektiv/udruga koja je osnovana 2018. godine u Slavonskom Brodu. Osnovali su je prijatelji i zaljubljenici u elektroničku glazbu kako bi svoju strast promicali te doprinjeli glazbenoj kulturi u svojoj okolini.

Glavni osnivač kolektiva je Alen Jerković poznat kao Ertax dok ostale rezidente u kolektivu čine Dino Tonković poznatiji kao Somnyum Mentis i Tomislav Marić koji se krije pod umjetničkim imenom Tommke, zajedno skupa s ostalim članovima.

Analog Division je svoje prve događaje krenuo raditi po lokalnim klubovima još u 2019. te su tako u Slavonski Brod doveli DJ Ogija i Sarah Strandberg te brojna druga lokalna i slavonska elektronička imena. Kolektiv se 2022. krenuo fokusirati više na događaje festivalskog tipa na otvorenom te udružuju snage s udrugom Mladih Sibinj kako bi organizirali prvi događaj kod jezera Petnje.

Open-air događaji na jezeru Petnje u sljedećim godinama postaju već tradicionalni partyji u organizaciji Analog Divisiona te na njemu sviraju DJ Jock, Daniel Boba, Ertax, Marko Schuman, Mustra, Somnyum Mentis, Tanzanfall, Tommke, Vedran Vasong, Worda, Xenex…

Od 2023. kolektiv funkcionira kao i udruga, jer su se službeno upisali u registar udruga Republike Hrvatske i nastavlja sa radom koji je fokusiran na sve više događaja na jezeru Petnji kojeg kojega posjećuje zavidan broj ljudi uz goste iz čitave regije i inozemstva, ali tu su i neizostavne klupske zabave.

Analog Division možete pronaći na Facebooku i Instagramu gdje možete otkriti sve njihove planove i programe u budućnosti.

“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.