Skip to main content
  • 23.10.2024.

Beogradski Kult svojim programom želi i ove godine opravdati titulu najboljeg regionalnog kluba prema Ambasadoru

Razgovarali smo s osnivačem nagrađivanog beogradskog kluba koji svoj status želi opravdati i ove godine.

Piše: 

Krajem 2022. godine noćni život Beograda postao je bogatiji za još jedan novootvoreni klub. Beogradska ekipa “pravih clubbera” odlučila je otvoriti klub po ugledu na one koji su ranijih godina obilježili regionalnu scenu i dali prepoznatljivost njihovom gradu. Program kluba je osmišljen da pruži cijelu lepezu elektroničke glazbe, a već u prvoj sezoni rada su zavrijedili povjerenje publike ,što je krajem prošle godine rezultiralo s nagradom Ambasador u kategoriji “Najbolji regionalni klub”.

Na krilima Ambasadora, Kult je nastavio i tijekom svoje druge sezone sa željom da zadovolji publiku raznovrsnim programom, zasnovanim na multižanrovskom pristupu i pažljivoj selekciji internacionalnih izvođača i talentiranih domaćih DJ-eva.

Prezadovoljni smo odazivom ljudi, kao i komentarima gostujućih izvođača. Iza nas su fenomenalni artisti kako domaći, tako i strani. After Affair, Alan Dixon, Aril Brikha, Awen, Enzo Leep, Marko Nastić, Pablo Bozzi, Radio Slave, Rex the Dog, Reznik, Steve Bug, Traumer, William Djoko su samo neki od izvođača koji su obilježili fantastičnu sezonu“, prisjeća se pokretač kluba Nemax, koji dodaje da se s dovođenjem headlinera, bukingom i marketingom trude predstavljati beogradsku klupsku scenu u najboljem svjetlu.

Nakon uspješne druge sezone plesni podij kluba je bio na zasluženoj ljetnoj pauzi. No, ekipa Kulta nije odmarala već je odradila dva velika showcasea. Jedan je bio u suradnji s koktel i sushi barom Umami u Beogradu, gdje su ovog ljeta pružili kvalitetan glazbeni program za ljubitelje dnevnih tj. matinee partyja na otvorenom. “S dobrom energijom i prelijepim zalascima sunca, ovo mjesto je bila prava ljetna oaza za ljubitelje kvalitetne glazbe.

Paralelno s tim, Kult je pripremio i dva showcasea u Crnoj Gori na Adi Bojani u beach klubu Nomad gdje su gostovali Pavel Petrov i Rex The Dog. Nemax nam otkriva da će ti partyji ostati zapamćeni po ogromnoj posjećenosti koja je premašila sva njihova očekivanja: “Dali su nam vjetar u leđa da dalje razvijamo projekte koji će se tijekom sljedećih sezona realizirati po regiji.

Krajem ljeta iz Kulta su objavili poziv da traže nove talente koji će svirati u klubu. Tim projektom Kult ima za cilj da se u mladima probudi kreativna misao i da im se omogući pristup elektroničkoj sceni te da u njima potaknu želju da nauče nešto novo i drugačije, kao i da vlastitim angažmanom i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa glazbe s naših prostora.

Ljubiteljima elektroničkog zvuka, DJ-evima i producentima potrebna je podrška i samopouzdanje u njihovom stvaralaštvu. Ovim projektom stremimo ka unapređivanju naše scene i održivosti novih mladih nada. Pozitivno smo iznenađeni jer je interes prešišao sva naša očekivanja o čemu najbolje svjedoči broj prijava iz cijele regije, ali šire – Austrije, Engleske Litve, Nizozemske, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Švicarske…“, otkriva nam Nemax koji objašnjava da će kandidati s najboljim setom, selekcijom i vještinom miksanja dobiti priliku u Kultu kako bi stekli samopouzdanje i stvorili svoju publiku te naposljetku ističe: “Prednost da nastupaju s internacionalnim zvijezdama, a da pritom ujedno i grade svoj imidž uz organizaciju i marketing koji ovaj klub realizira, definitivno je želja i potreba svakog umjetnika danas.

Oslanjajući se na snažni pedigre koji im predstavlja titula najboljeg kluba u regiji, iz Kulta žele zadržati tu reputaciju, stoga su pred otvaranjem treće sezone proširili kapacitet, umjetnički osvježili interijer, kao i upotpunili Funktion-One razglas. Osim toga, Nemax nam priča da u suradnji s OSC produkcijom razvijaju novi podcast o glazbenoj kulturi, kao i cjelokupnoj industriji koji će biti odrađen s najtraženijim DJ-evima, producentima s naših prostora te s internacionalnim DJ-evima s kojima surađuju. “Riječ je o video formatu koncipiranom na edukativnom-zabavnom sadržaju, gdje će gledatelji imati prilike čuti nešto više o samim izvođačima kroz intimni razgovor, čime želim približiti publici kako magija jednog umjetnika nastaje.

Samo otvaranje nove sezone bilo je početkom listopada. Prvu večer svirala je miljenica beogradske scene, talijanska DJ-ica i producentica Cristina Lazic uz koju su još svirali Mene i Nemax. Drugi dan otvaranja je bio obilježen setovima Estrayja i Vahicabija.

Dio programa treće sezone koji se sprema u vikendima ispred nas je već otkriven na društvenim mrežama kluba, a Nemax nam otkriva tko još stiže u Kult do kraja godine. “Ove sezone ugostit ćemo velika imena elektroničke scene, sa željom da publici pružimo kvalitetan i još bolji program nego u prethodne dvije sezone. Bensy, Daisy Weweh, Guy J, Lola Palmer, Pavel Petrov, Priku, Radio Slave, Raxon, Sepp & Nu Zau su samo neka od potvrđenih imena koja će se predstaviti kod nas do kraja godine.

Za sami kraj, Nemax nam ističe kako će “Kult Talents” nastupiti na sljedećem ФОМО događaju. Treći ФОМО se održava u Drugstoreu na čak tri plesna podija. Na glavnom flooru gostuje Pablo Bozzi, u Dark Roomu gostuju istaknuti srpski izvođači, dok na trećem flooru “Kult Talents” sviraju Amaroon, Bazalac, Mark Aasgier, Pui, Prostro Depo i Zgonja.

Prvim izdanjem ФОМО događaja, otkriven je novi, drugačiji Beograd – onaj koji možda nije dovoljno istražen. Publika koja se pojavila pokazala je izražen ukus i senzibilitet, koji su možda bili marginalizirani, ali sada su ponovo u centru pažnje sa svojim potrebama za kvalitetnim glazbenim događajima.

kruder web
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.