Skip to main content
  • 10.09.2024.

Feel Good Club: Emisija kroz koju Vedran Car transformira radijski eter u jedan veliki klub

Feel Good Club je Ambasadorom nagrađena radijska emisija koja se već nekoliko godina emitira na Otvorenom radiju, a nju uređuje i vodi Vedran Car.

Piše: 

Svake subote u večernjim satima Feel Good Club donosi elektroničku glazbu slušateljima diljem Hrvatske gdje god da se oni nalazili – bilo to kod kuće, u autu, na poslu ili pak negdje skroz treće. Voditelj emisije i strastveni DJ Vedran Car koji ne može zamisliti bolju subotu od one na radiju, upravo kroz svoju emisiju ima jasan cilj, a to je donjeti ljudima dodatnu dozu energije.

Neki ljudi vikendom idu planinariti, netko ide u crkvu, ja najviše volim vikendom otići na radio. Subota navečer je baš neko ludo čarobno vrijeme, ne mogu zamisliti bolju subotu od subote na radiju! To je moja velika životna želja, biti DJ na radiju u subotu navečer. Spoji to sa mojom životnom zarazom klupskom glazbom i DJ kulturom, dobiješ FeelGoodClub!” pojašnjava nam Vedran Car.

Što god da radiš subotom navečer, želim da to radiš malo jače! Ako si na kauču, budi jako na kauču! Ako trčiš, trči malo brže! Ako si u autu, ostani u autu malo duže! FGC će ti pomoći da stvari subotom radiš malo jače!” ističe nam Vedran koji objašnjava da ako već netko nije čuo njegovu emisiju, ona dolazi s glazbenim opusom koji se vrti oko nezahvalne fraze plesna elektronička glazba “Uzmi house i raščerupaj ga kao ofurenu kokoš, dobit ćeš tech, techno, edm, deep, melodic. Ako se osjećam dobro dok ta neka pjesma svira, svirat će i u FGC-u!

Osim što se kroz u emisiji mogu čuti plesni hitovi i trake koje pokreću njenog kreatora, ali Vedran Car također podržava domaće DJ-eve i producente. Kaže nam da nije dobrotvor ili pak mecena, već jednostavno voli puštati ono što je dobro, a kod nas ima jako dobrih i talentiranih producenata.

Evo primjera, San Pacho. Naletio sam na njega na Beatportu, vrtio non stop i netko mi je poslao poruku “Hvala što puštaš mog buraza!” Pitam – kojeg buraza? Veli on, San Pacho, to mi je brat! Tad sam shvatio da je San Pacho momak imena Patrik iz Samobora! Kasnije sam ga i upoznao na LMF festivalu, a on je nedavno preselio u Ameriku, sada tamo živi i radi (čitaj, producira). Long story short, ako je dobro, puštat ću.” govori nam Vedran te ostavlja svoj kontakt mail na koji možete poslati svoje trake [email protected].

Feel Good Club se emitira već nekoliko godina, a tik pred ljeto je proslavila veliki jubilej, svoju 200. epizodu uz party u klubu Katran u Zagrebu. Ovaj događaj za Vedrana je bio poseban, jer mu se napokon ostvarila želja da vrti Bicepovu Glue” baš u trenutku kada sunce izlazi – trenutak koji opisuje kao gotovo vantjelesno iskustvo “To mi je bila velika želja, nikada mi se do sada nije poklopilo da mi svirka završi taman kada se vani razdani, ne mogu zamisliti bolju pjesmu od te!” Prethodna, 100. epizoda bila je održana u Galleryu u Zagrebu tijekom pandemije, uz brojne mjere, što nije ostavilo isti trag kao ova sadašnja, slobodnija i emotivnija proslava.

Tijekom ljeta, FGC je bio na pauzi, ali Vedran nije stao – svirajući diljem Hrvatske na raznim gažama i festivalima. “Da mi je netko rekao tamo 2005. godine kada sam prvi put stao za DJ pult da ću doći do najvećih klubova i festivala u Hrvatskoj, rekao bi mu, prestani piti omekšivač, vidiš da ti nije dobro!

Na pitanje o nastupima koji su mu ostali u pamćenju od ovog ljeta, izdvaja nam njih nekoliko poput onoga na Forestland festivalu gdje je kiša dodala poseban šarm njegovom setu. Tu je i njegov nastup u klubu 585 u Bolu, za koji kaže da je jedan od najboljih klubova takvog tipa u Hrvatskoj. U Byblosu u poreču je odradio nešto što obožava raditi, a to je warmup set za Mike Williamsa, dok jedna stvar koja mu je posebno urezana u pamćenje te je otišao doma s osmjehom na licu, a to je bio nastup na LMF festivalu: “Jedna od onih gaži koja je mogla trajati i 20 sati, ne bi mi bilo dosta! Trebao sam svirati do 2h, odužilo do skoro 4h. Na kraju sam pustio The Killers – Mr. Brightside (Stuart Price Rmx)! Svi su pjevali, pijani, trijezni, mladi, stari, zanimljivo je promatrati kako jedna obična pjesma može staviti toliko osmijeha na različita lica!

Pred sami kraj našeg razgovora u kojem smo se “catchupali” s dobitnikom nagrade Ambasador za radijsku emisiju godine, Vedran nam je ponosno istaknuo kako je njegov Ambasador uramljen i stoji na zidu radne sobe, pored Prodigy plakata kojeg je ukrao s tramvajske stanice u Dubravi 2005. godine!

Feel Good Club s Vedranom Carom se s ljetne pauze vraća prvog vikenda u listopadu, a nagrađenu radijsku emisiju možete uhvatiti na frekvencijama Otvorenog radija diljem Hrvatske te preko internetskog streama. Snimke emisija su dostupne na YouTubeu.

umek desk
fscope umek
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.