Skip to main content
  • 17.10.2024.

Infuse – novonastali brend u svijetu elektroničke glazbe

Na kraju kolovoza posjetila sam Infuse event koji se održavao na Ski Stazi Košutnjak, dok su na samom kraju rujna organizirali još jedan, ali ovog puta na Kalemegdanu.

Naslovna foto

Marko Edge

Moglo bi se tako reći da je čitav rujan na beogradskoj sceni bio u znaku Infuse evenata, a ja ću vam otkriti nešto više o ovom novonastalom brendu.

foto: Marko Edge

Infuse je relativno novi brend zadužen za organizaciju premium događaja u svijetu elektroničke glazbe. Međutim, ono što ga posebno ističe u odnosu na mnoge ovakve i slične brendove, jest lansiranje vlastite aplikacije koja uvodi novu eru u organizaciji događaja. S njihovom jedinstvenom aplikacijom, Infuse omogućava svojim korisnicima jednostavan pristup ekskluzivnim eventima čineći procese kao što su kupovina karata i tokena za piće izuzetno lakim i brzim. Ovaj brend donosi novinu s e-tokenima na aplikaciji, koji služe kao jedinstvena valuta za kupovinu pića na njihovim događajima. Dakle, Infuse nije samo brend, već simbol inovacije i svježine na elektronskoj sceni.

foto: Marko Edge

Iako je pokrenut tek u travnju ove godine, iza sebe ima pet upečatljivih događaja, a još od prvog se ističu u industriji.

Osim inovativne aplikacije, po kojoj se ovaj brend odmah izdvojio, još jedna stavka ih čini dosta autentičnim, a to je izbor lokacije za održavanje partyja. Primjetno je da teže tome da njihova publika doživi jedno sveobuhvatno iskustvo te da se ne fokusiraju samo i isključivo na glazbu, nego i na to da svi elementi zajedno funkcioniraju kako treba i pružaju jedan nesvakidašnji doživljaj. Recimo, event s kojim su probili led održao se u prostoru nekadašnjeg kina Balkan, sasvim neočekivanom prostoru za produkciju ovakvih događaja. I ostale lokacije, Ski Staza na Košutnjak parku i Park Gornji Kalemegdan, izdvojile su se po svom prirodnom ambijentu koji pruža pogled na zalazak sunca i noćna svjetla grada.

Iako imena koja su do sada dovodili odlikuje raznolikost stilova i žanrova, primjetno je da je fokus njihovih događaja stavljen donekle na deep i progressive house, kao i melodic techno. Međutim, svaki od izvođača unosi svoje primjese i varijacije na ove žanrove.

Tako sam 29. kolovoza bila u prilici prvobitno čuti relativno novu DJ-icu Anyu iz Srbije, koja je ove godine nastupala i na Lovefestu. Zatim je puštao DJ Kashovski iz Pariza polako nas uvodeći u afro house i transportirajući nas u drugu dimenziju, što je dalje nastavio Space Motion, poznati DJ i producent iz Srbije, nadovezujući se svojim melodičnim instrumentalima i houseom s afričkim motivima, ispraćajući tako zalazak sunca i idući u susret novom danu.

Za kraj prošlog mjeseca, 26. rujna, imali smo priliku u uvodu slušati elektronički trio projekt IDQ, koji je također ove godine nastupao na Lovefestu i čija nas je lagana sinteza melodičnih i ambijentalnih ritmova polako uvela u set Andrewa Millera, s povremenim elementima groovea u skladu s pejzažem i dekorom eventa. Za kraj, ovaj vibe upotpunio je Roy Rosenfield, DJ iz Jeruzalema, unoseći magične tonove i energiju svog rodnog grada koja ga inspirira, krećući se kroz unikatnu fuziju tech housea s drugim žanrovima.

Dovodeći tako poznata imena svjetske, ali i domaće scene, poput Sebastiena Legera, Roya Rosenfelda, Andrew Mellera i Space Motiona, Infuse je već u prvoj godini postojanja stavio do znanja publici što se sve od njih može očekivati. Predivne lokacije, olakšan pristup kartama, besplatna hrana i svježe voće, VIP toaleti i premium lounge zona – jasno je naglašena zamisao i ideja koja stoji iza nastanka ovog brenda, koji daje sve od sebe da svakim idućim događajem dodatno doprinese doživljaju publike.

kruder web
kruder
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.
hall mob
Krajem prošle godine je talentirani beogradski DJ debitirao u jednom od najpopularnijih podcasta na sceni.