Skip to main content
  • 27.09.2024.

Koturaljke slave najaktivniju godinu do sad, a Minimalist poručuje: “Iznimno sam ponosan”

Prošlogodišnja nagrada Ambasador za poseban doprinos sceni pripala je Udruzi za promicanje glazbene kulture mladih Koturaljke iz Osijeka

Piše: 

Naslovna foto

Domagoj Oklopčić

U razgovoru s predsjednikom Koturaljki, dobro poznatim osječkim DJ-om i producentom Minimalistom, osvrnuli smo se na njihovu dosad najaktivniju godinu.

2024. godina za Koturaljke je za sada najaktivnija godina. Organizirali smo 10-ak događaja, a čeka nas još 3 do kraja godine. Puštali smo kao kolektiv ili kao pojedinci na preko 30-ak događaja. Posjetili smo Sloveniju, Srbiju, Austriju i naravno pola “lijepe naše” od festivala do klubskih događaja te privatnih događaja.” započinje nam u razgovoru Minimalist.

foto: Domagoj Oklopčić

Kao glavna figura Koturaljki, kaže nam da je prezadovooljan sa svime što su dosad napravili. Prije godinu dana, pridružio im se Ronin za kojeg kaže da kida produkciju, nastupe uživo te se pokazao kao primjer mlade nade. “Osim što nas sad ima 3 DJ-a, također volio bih zahvaliti našim momcima iz sjene koji su također dio Koturaljki. Marko, naš tech guy koji je bio razdvojen na lokaciji Frankfurt – Osijek zbog školovanja, koji je donijeo mnoštvo novih merch stvari te općenito lighta koji sam pravi i programira kojega ćete vidjeti na budućim eventima te Antun, naš foto/video guy koji dolazi na 99% naših evenata iz Orahovice. Iznimno sam ponosan na našu ekipu koja ulaže sve napore kako bi ovo sve funkcioniralo.

foto: Domagoj Oklopčić

Trenutak kojeg će najviše pamtiti iz 2024. će definitivno biti onaj iz ožujka, kada je u Osijeku trebao gostovati cijenjeni britanski DJ i producent DLR na Koturaljke partyju, samo da bi dan prije događaja otkazao svoj nastup. “Tada smo shvatili koliko zapravo ne dozvoljavamo da se naši eventi ne održe unatoč problematici koja nas uhvati. Zamjenu smo našli u suradnji sa Bass Fighters kolektivom iz Slovenije te smo bukirali Smootha (bivši Telekinesis, sada Metanoia,) a event je prošao odlično!

U svom radu i djelovanju, Koturaljke svoje događaje baziraju na promociji mlađih DJ-eva i producenata, a kako nam Minimalist otkriva partyji s manje “poznatim” imenima zapravo prođu puno bolje nego s headlinerima. “Ove godine smo odlučili ići novim planom, a to je 3-4 puta dovesti headline ime, a ostatak godine raditi na promociji mlađih gostiju.

Među brojnim partyjima koje su organizirali, Minimalist nam ističe i uspjeh drugog po redu Trap ‘n’ Bass festivala, kojeg su odradili u suradnji s osječkim trap kolektivom Trapscape u travnju. Tijekom dva dana, prodali su više od 800 ulaznica, a na festival su došli brojni poznati trap izvođači sa scene.

foto: Domagoj Oklopčić

Koturaljke se spremaju za otvaranje nove sezone u osječkom Exitu, a njega će odraditi sutra uz Tenda i Flowtecha. Listopad im je još u pregovorima, no otkrivaju nam da za svoj rođendan 16. studenog spremaju 360 event s jednim jako poznatim imenom iz regije koji je već preko 20 godina na svjetskoj sceni. Dok za sami kraj godine, u prosincu dovode Rahmaneea.

Osim događaja koje planiraju za do kraja godine, Minimalist nam otkriva kako spremaju prvi album za projekt Blaka Pokos koji bi trebao izaći također u prosincu. Jako su zadovoljni kako su ljudi reagirali na Blaku Pokos, jer je to zvuk koji baziran na UK stilu drum ‘n’ bassa i dubstepa.

Što se tiče sljedeće godine, Minimalist kaže da je još nisu krenuli planirati, ali vjeruju da će biti jača nego ova. S obzirom na to da Koturaljke slave svoj značajni jubilej (5. rođendan), neizbježno je bilo pitati Minimalista gdje vidi svoju družinu za sljedećih pet godina, na što nam on kaže:

Kroz sljedećih pet godina vidim Koturaljke sa svojim klubom, opremljen s najkvalitetnijim sound/light stvarima te najvećim programom u Slavoniji, ali i šire! Ne planiramo stati s radom, iako je prošlo skoro 5 godina od prvog događaja koji nikada nisam mislio da će ovako završiti s obzirom da su Koturaljke krenule kao moj all-night projekt. Potruditi ćemo se napraviti jak brend, na kojemu će svi mlađi dobiti svoju priliku za rad.

pvd desk
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.