Skip to main content
  • 8.10.2024.

Marcela – perspektivna zagrebačka DJ-ica čije vrijeme tek dolazi

Nešto ranije ove godine smo izdvojili 6 perspektivnih DJ-ica koje stvaraju novi ritam naše scene, a sada je vrijeme da nešto bolje upoznamo jednu od njih.

Piše: 

Marcela je studentica iz Zagreba koja svoju ljubav prema glazbi prenosi na scenu od početka 2021. godine.

Doticaj s glazbom imala je još od malih nogu kada bi ju s ocem satima preslušavala. On ju je upoznao s potpuno novim svijetom glazbe i naučio ju je kako slušati i uživati u svakom zvuku. Tada se susrela i s elektroničkom glazbom, specifičnije deep i soulful houseom u kojima i danas uživa. Dolaskom u srednju školu počela je sve više istraživati i slušati elektroničku glazbu te se pobliže upoznala s DJ-ingom. Gledala je i preslušavala razne DJ-eve kako bi od njih naučila kako stvari funkcioniraju. Nekoliko godina kasnije kupuje svoj prvi kontroler i započinje DJ-ing u praksi.

Nedugo nakon, dobiva priliku za prvu svirku u sada zatvorenom Bustan baru gdje je bila i njihov rezident. Uz to je snimala razne setove i objavljivala ih na društvenim mrežama. Malo po malo počeli su dolaziti pozivi i s drugih mjesta poput Rockstar bara i Funka.

Kako nam Marcela prepričava, jedna od prekretnica u njenoj karijeri je bila svirka na svom prvom open-air događaju The Spirit of Nature u organizaciji UMC kolektiva. Marcela je danas i rezidentica UMC-a, a kroz njihove događaje je imala priliku svirati i s poznatim njemačkim dvojcem, Pornbugs.

Prilike za gažu, posljednje vrijeme za Marcelu dolaze sa svih strana. Svoje glazbene selekcije je imala prilike predstaviti na dobro poznatim zagrebačkim lokacijama poput Aquariusa, Depo kluba i Dva Osam. Dobila je pozive i da zasvira u Manual klubu u Rijeci te klubu Edge u Slavonskom Brodu, a nedavno je imala i prvu internacionalnu gažu u susjednoj Sloveniji.

Glazba koju možete čuti u njenim setovima, Marcela nam žanrovski opisuje kao deep house, deep tech, minimal, a za nešto laganiju atmosferu tu su soulful i jazz house. Perspektivna zagrebačka DJ-ica nam objašnjava kako prije svakog eventa odradi dobru pripremu te izrađuje selekciju traka koje bi najviše pasale samom događaju i cjelokupnom lineupu. Neki od izvođača, čiju glazbu Marcela voli uključiti u svoje setove su Mihai Popoviciu, Pornbugs, Dilby, Gareth Cole i Steve Kelley. Ipak, ističe nam da se ne voli potpuno ograničavati te da po potrebi prilagođava set kako bi publika, ali i ona sama, imali najbolje moguće iskustvo i dobar provod.

Do kraja godine, Marcelu možete čuti u Depo klubu, KIC klubu, Funku te na još par događaja koji će biti naknadno objavljeni i koje kako nam kaže nestrpljivo iščekuje.

kruder web
dh limited
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.
kruder
“Došlo je vrijeme da predstavim svoj rad u legendarnom kupatilu.” napisala je talentirana slovenska DJ-ica i producentica na društvenim mrežama prije nego li je preuzela pult famoznog berlinskog podcasta.