Skip to main content
  • 14.08.2024.

Nakon debija u Parizu, breakdance ipak otpada s Olimpijskih igara u Los Angelesu 2028.

Jedna od najviralnijih olimpijskih disciplina u Parizu bila je breaking.

Piše: 

Naslovna foto

nbc.com

Ovog ljeta, na Olimpijskim igrama u Parizu debitirao je breakdance. Pokušaj da i ovaj sport postane dio olimpijskog programa i nije baš naišao na veliko odobravanje javnosti koja se na internetu zapravo više rugala s tom disciplinom.

Povod za takvu reakciju najviše je bila Raygun, australska breakdancerica koja je imala nastup koji su mnogi protumačili kao šalu jer više je to izgledalo kao tek niz poza i pokušaja vježbi, a manje kao prava breakdance izvedba.

Raygun je zato postala hit na internetu, priča se da bi zbog svoje pojave na Olimpijadi i viralnosti koju je postigla mogla zaraditi i milijune, no s druge strane stvorila je kontraefekt o breakdanceu kao disciplini.

Usprkos tome što je Raygun bila u centru pažnje, breaking kako se nazivala ova olimpijska disciplina je pružila pravi šou, povijesne zlatne medalje su odnijeli Kanađanin Phil Wizard i Japanka Ami Yuasa, a Snoop Dogg je otvorio samo natjecanje.

No, ipak breaking se nažalost neće vratiti u Los Angelesu 2028. jer je grad domaćin odlučio uvesti novih pet sportova – flag football, kriket, lacrosse, baseball i softball.

pvd desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.