Skip to main content
  • 27.08.2024.

Omiljeni otočki bend Editors premijerno nastupio u Dalmaciji: “Bila je ovo predivna noć”

Premijerni nastup omiljenog otočkog benda se odvio na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila.

Piše: 

Naslovna foto

Stipan (Ćipe)

Nakon niza koncerata i nastupa u glavnom gradu, britanski bend Editors je sinoć premijerno nastupio u Dalmaciji, točnije u Šibeniku pred dobro ispunjenim tribinama na tvrđavi sv. Mihovila.

Omiljeni otočki bend prevođen Tomom Smithom je nastao početkom tisućljeća, a tijekom svoje karijere koja traje nešto preko 2 desetljeća su izdali sedam albuma u kojima su se većinom držali svog alt rock zvuka. No kroz eksperimentiranje, na albumima Editorsa se moglo čuti preko indie popa, indie rocka, indietronice pa sve do elektronike i EBM-a.

Editorsi su u Šibeniku odsvirali pjesme s različitih albuma, poput onih s njihovog posljednjeg albuma “EBM“, pa sve do njihovih dobro poznatih starijih hitova. Nedugo nakon samog nastupa, Editorsi su se publici još jednom zahvalili na društvenim mrežama gdje su poručili “Hvala Šibenik. Bila je ovo predivna noć.

Naš dugogodišnji suradnik Stipan (Ćipe) je bio na koncertu te svojim objektivom uhvatio atmosferu na tvrđavi sv. Mihovila.

umek desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.