Skip to main content
  • 29.07.2024.

Partijanerima smo dali analogni fotoaparat da dočaraju atmosferu s plesnog podija. Ovo su rezultati!

Na nedavno održanom jubilarnom izdanju Ultra Europea smo napravili jedan zanimljiv projekt.

Piše: 

Već smo naviknuli da atmosferu s plesnog podija doživljavamo kroz službene aftermovije, fotogalerije, kao i kratke isječke na društvenim mrežama koje su uhvatili partijaneri. No, nešto ranije ovog ljeta smo se u zapitali kako bi to izgledalo da direktno uključimo partijanere u stvaranje sadržaja i oni nam dočaraju atmosferu iz svoje perspektive.

Tako smo za nedavno održano jubilarno izdanje Ultra Europea u Splitu uzeli jednokratni analogni fotoaparat s 36 slika i osmislili plan.

Plan je bio poprilično jednostavan i temeljio se na dobroj volji partijanera na plesnom podiju. Na sami analogni fotoaparat naš urednik je ostavio poruku “Otkini jednu sliku, a zatim proslijedi aparat nekom drugom. Kada se film ispuca, pronađite me na Instagramu.”

Jednokratni analogni fotoaparat smo tako prvu večer ostavili u publici na Mainstageu, a tijekom prve večeri naš aparat je prošao sve pozornice, ali film se nije ispucao – tako da smo ga na kraju večeri dobili kako bi ga ponovno ponijeli i sutradan.

Druga večer je za naš analogni aparat bila uspiješna te se film ispucao. Partijaneri su fotografirali sebe, svoje prijatelje, hvatali trenutke plesa, pozornicu i produkciju, a u jednom trenutku aparat je dospio i u ruke fotografa koji je dočarao atmosferu iz prvih redova.

Kada smo dobili naš jednokratni fotoaparat nazad, nismo znali što očekivati od fotografija koje su partijaneri uhvatili, već smo se samo mogli nadati najboljem rezultatu. Tako je film poslan na razvijanje, a fotografije koje su se razvile su nas ugodno iznenadile.

Analogne fotografije s jednokratnim fotoaparatom koje su partijaneri uhvatili donose jedan old-school doživljaj s partyja te jednu perspektivu koja neko vrijeme definitivno nije viđena s plesnih podija.

U nastavku pogledajte kompletnu analognu fotogaleriju s ovogodišnjeg jubilarnog izdanja Ultra Europea, a na našim društvenim mrežama nam javite na koji sljedeći događaj da ponesemo analogni fotoaparat te ga pustimo u publiku da partijaneri dočaraju atmosferu!

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.