Skip to main content
  • 9.09.2024.

Sedam festivala i nekoliko velikih partyja. Ovako je izgledalo ljeto 2024. u Tisnom!

Još jednom doživite neke od najboljih trenutaka ovog ljeta s plesnih podija u The Garden Resortu i kultnoj Barbarelli kroz fotografije, videozapise i izvještaje naših suradnika.

Piše: 

Festivalska sezona u Tisnom je krenula na samom kraju lipnja te je trajala do prvih dana rujna. Tijekom nešto više od dva mjeseca, u srcu Dalmacije se održalo sedam festivala i nekoliko velikih partyja.

Dobar House Barbarella’s Discotheque Opening Weekend

Drugu godinu za redom, Dobar House je organizirao program povodom otvaranja kultne Barbarelle te na taj način otvorio sezonu u Tisnom. Ovog ljeta, omiljeni zagrebački brend je pripremio dvodnevni party na kojem su svirala tri internacionalna headlinera: Radio Slave, M-High i The Checkup, a njima su se pridružile domaće snage – Bakula, Elena Mikac, Manta, Marcel, Tom Bug & Grooveline, Paleolitika, Pips, Soulfreq i Yesh.

Fotogaleriju s otvaranja pogledajte ovdje.

Hospitality On The Beach

Festivalska sezona u Tisnom je krenula s drum ‘n’ bass oazom početkom srpnja. Hospitality On The Beach je ugostio 12 d’n’b brendova i više od 100 DJ-eva. Tijekom sedam festivalskih dana plesalo se uz A.M.C-a, Alixa Pereza, Camoa & Krookeda, DJ Markyja, Fabia & Grooveridera, Flava D-a, Kings of The Rollersa & Inja, Lensa, Metrka, Sub Focusa i mnogih drugih.

Love International

Jedan od najdugoviječnijih festivala u Tisnom, Love International je i ove godine pružio sedam dana elektroničkog hedonizma. Profinjene ritmove pored Jadranskog mora su kurirali internacionalni gosti poput Avalona Emersona, Craiga Richardsa, Crazy P Soundsystema, Gerda Janson, kao i domaće snage poput Adriatic Coasting, Adriatic Social Club, Bakula, Edi The King, Greenlight Collective, PaleolitiK i Tabula.

Fotografije i videozapise naših suradnica Hane Ljubić i Andreje Cigrovski koje su pratile Love International možete pronaći ovdje.

Terminal V

Tisno je ljetos dobilo novi festival, a svoju premijeru pred na hrvatskom tlu je imao Terminal V. Vodeći škotski brend je sredinom srpnja donio brze, tvrde, mračne i industrijske zvukove techna, a eksplozivnu postavu izvođača su predvodili Adiel, Charlie Sparks, Fjaak, Francois X, Klangkuenstler, Kobosil, Rødhåd, među kojima su se našli i domaći predstavnici poput DJ Jocka, Gumje, Insolate, Underground d.o.o kolektiva i X-Coasta.

Više fotografija Enore Paole te dnevne izvještaje našeg urednika Tonija Jurića s premijere Terminala V u Hrvatskoj možete pronaći ovdje. Kompletan izvještaj s festivala “Techno oaza u Tisnom stvorila novo prijateljstvo između Škotske i Hrvatske” pročitajte ovdje.

Outlook Origins

Krajem srpnja se u Tisnom još jednom slavila sound system i bass kultura. Outlook Origins je još jednom okupio velikane unutar grime, garage, afrobeats, hip hop, rap, reggae, dub, dubstep, jungle, drum & bass žanrova poput O.B.F.-a, Sr. Wilsona, Charlieja P-a, Eve Lazarus, Flowdana, Mungo’s Hi Fi-ja, Channel One sound systema, Iration Steppasa, Horsemana te su pozvali i domaće snage koje će svirati poput Boogieja, Dubar Sounda, Dr. Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena, Introverta, Jin-Sana, 207 i Proovea da daju svoj obol ovom omiljenom festivalu.

Više video materijala s Outlook Originsa možete pronaći ovdje, a veliki izvještaj “Sound system kultura i teške bass linije okupirale Tisno” našeg suradnika Tibora Sudeca možete pročitati ovdje.

The Garden x Dobar House w/ Ben Rau

Drugo, ujedno i posljednje izdanje Dobrog Housea u ikonskoj Barbarelli ovog ljeta prošlo je uz ritmove iskusnog njemačkog DJ-a i producenta Ben Raua, kojem su se za pultom pridružili gosti iz Japana – Aiko Inoue te Yuta Yamada, a večer naravno nije mogla proći i bez domaćina – Elene Mikac i Tom Buga.

Kompletnu fotogaleriju pogledajte ovdje.

Defected Croatia

Kultni britanski brend se i ovog ljeta, po osmi put vratio u Dalmaciju. Tijekom četiri festivalska dana, Tisno je postao epicentar house glazbe uz setove Carl Craiga, Catz ‘n Dogz, Davida Penna, Ferrecka Dawna,Low Steppu, Purple Disco Machine, Rivu Starra, Sam Divine koji su rasplesali nekoliko tisuća partijanera.

Čarobne fotografije s Defecteda koje su obišle svijet pogledajte ovdje, a kompletnu fotogaleriju naše suradnice Hane Ljubić pronađite ovdje.

Dekmantel Selectors

Cijenjeni nizozemski elektronički brend, nedugo nakon što je proslavio svoj deseti rođendan u Amsterdamu se zaputio za Hrvatsku gdje su donijeli nešto više od 80 probranih gostiju među kojima su bili Avalon Emerson, DVS1, OK Williams, CCL & Objekt, LYDO, Physical Therapy, Bitter Babe & Florentino, a naravno tu su bili i domaći te regionalni predstavnici poput Ane Simovic, Vladimira Ivkovica i Metz Attack kolektiva.

Više snimki i fotografija s plesnog podija pretposljednjeg festivala sezone pogledajte ovdje.

Dimensions

Već tradicionalno, zatvaranje same festivalske sezone u Tisnom je prošlo uz Dimensions. Cijenjeni festival s dugom tradiciom je za kraj ljeta okupio 140 svjetskih imena poput AliA, DJ Stingray 313, Djuruma, Fumiya Tanaka, Helenu Hauff, Malu, OMAG, Paquitu Gordon, Sweelyja, Todda Edwardsa, Vladu te nekoliko domaćih i regionalnih predstavnika kao što su El Commando, Maja Pa i Vladimir Ivkovic.

Snimke sa zatvaranja festivalske sezone, kao i same posljednje taktove odsvirane na Dimensionsu je uhvatila naša suradnica Jana Golub, a video materijal možete pronaći ovdje.

pvd desk
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.
pvd mobi
Amapiano je rođen na ulicama Južnoafričke Republike u gradovima kao što su Soweto, Alexandra i Victoria – koji imaju bogatu povijest rasne nepravde, pobuna, duhovnosti, radosti i južnoafričkog ponosa, a sve to utjelovljeno je u zvuku ovog žanra.