Skip to main content
  • 28.08.2024.

Stigle fotografije Burning Mana iz svemira. Pogledajte nikad manji Black Rock City!

Prvi put nakon više od deset godina Burning Man se nije rasprodao.

Piše: 

Naslovna foto

Maxar Technologies

Već tradicionalno, u tjednu kada se održava Burning Man sateliti fotografiraju pustinju u Nevadi gdje se nalazi Black Rock City. Tijekom proteklih nekoliko dana, par satelita je prošlo preko Nevade i uspjelo je uhvatiti Black Rock City te donijeti prve ovogodišnje fotografije iz svemira.

Satelit Maxar Technologiesa već godinama hvata slike Burning Mana te je on fotografirao festival i Black Rock City tijekom nedjelje. Već na prvim fotografijama iz svemira se vidi velika razlika u naseljenosti pustinjskog festivalskog grada, kao i manjak samih gužvi na ulazu.

foto: Maxar Technologies

Već u ponedjeljak se nagađalo o posjećenosti samog festivala, a jučer su krenule stizati i prve informacije. Na početku samog Burning Mana, Black Rock City je ugostio između 45 i 55 tisuća Burnera, a ta brojka će se možda malo više podebljati kako se bude vikend približavao.

Preko pustinje u Nevadi sinoć je preletio i Sattellogicov satelit, koji je također uhvatio Burning Man iz zraka. Black Rock City se nešto popunio u odnosu na prve satelitske fotografije, ali to je i dalje daleko od onoga na što su organizatori navikli.

foto: Satellogic / SkyFi

Iako možda nema gužve na cesti, itekako se zagužvalo na pustinjskom aerodromu 88NV gdje već danima pristiže na stotine privatnih aviona s dobrostojećim posjetiteljima Burning Mana.

Kolika je razlika u posjećenosti i veličini Black Rock Cityja se najbolje vidi kada se usporede ovogodišnje fotografije iz svemira s prošlogodišnjima ili pak onima iz 2019. godine.

Tijekom tjedna, a posebice za vikend možemo očekivati još spektakularnih fotografija što iz svemira, a što iz same pustinje u Nevadi kada bude sami vrhunac Burning Mana.

umek desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.