Skip to main content
  • 22.10.2024.

TranCeparent – kolektiv kojeg spaja ljubav prema trance glazbi, cirkusu i audiovizualnim podražajima

Misija kolektiva je spajanje ovih umjetničkih elemenata kako bi stvorili jedinstvena i nezaboravna iskustva.

Piše: 

Kolektiv TranCeparent (3nCp) je osnovan 2022. godine iz strastvene ljubavi prema različitim vrstama trance glazbe, cirkusu i audiovizualnim podražajima. Njihova misija je spojiti ove umjetničke elemente kako bi stvorili jedinstvena i nezaboravna iskustva za svoju publiku. Kroz impresivne audiovizualne performanse, kolektiv TranCeparent oduševljava ljubitelje trance glazbe i umjetnosti, pružajući im putovanje kroz emocionalne i vizualne dubine tog glazbenog žanra.

3nCp je više od samog glazbenog entiteta, kako nam iz kolektiva kažu to je iskustvo koje obuhvaća širok spektar trance glazbe, cirkuskih elemenata i audiovizualnih podražaja.

U jednoj zaboravnoj noći s nama, publika ima priliku uroniti u raznolikost trance žanrova putem “izložbe” DJ-eva koji predstavljaju široki spektar zvukova – od uplifting i progressive trancea do psy i goa trancea te sve između. Kroz noć, posjetitelji imaju jedinstvenu priliku ne samo slušati, već i plesati u različitim ritmovima i brzinama, ali uvijek u istom psihodeličnom svemiru koji stvara kolektiv. Svaka promjena žanra ili ritma predstavlja novo putovanje za posjetitelje, pružajući im dinamično iskustvo koje istražuje dubine trance glazbe na način koji oslobađa um i tijelo. Ovo iskustvo je poput audiovizualne odiseje koja oslobađa maštu i otvara vrata za istraživanje različitih dimenzija glazbe i umjetnosti.”

Rezidenti kolektiva TranCeparent su dosad imali prilike nastupati po raznim događajima i klubovima u Zagrebu, južnoj Hrvatskoj te van granica lijepe naše. Što se tiče događaja u organizaciji samog kolektiva, oni su se ponajviše održavali u zagrebačkim klubovima poput Dva Osam, Surogat, Green Club i Željezničar, a poznatiji outdoor događaji u organizaciji TranCeparenta su održani u Zagrebu kod bolnice u Blatu.

Kako nam iz TranCeparenta otkrivaju, osim klupskih večeri i vlastitih događaja na otvorenome, imali su prilike napraviti teaser festival u Hrvatskoj za slovenski Drops festival, kao i biti dio InMusic festivala te Sea Sound festivala gdje su preuzeli cijelu pozornicu jedne večeri.

Upoznajte članove TranCeparent kolektiva

Nānō Undara je “alienka 3ncp planete” poznata po svojoj ljubavi prema nitzho zvukovima. Strast prema transerskom trokoraku širi svojom čarobnom energijom i “glavica move pokretom” kojeg ne možete ne primijetiti. Setovi s nitzhonot prizvukom, progressive brzinom i tu i tamo kojom mantrom ne ostavljaju ravnodušnim. Nānō Undara je i osnivačica te rezidentica TranCeparent kolektiva u kojem radi kao glavni organizator i tonac. Također brine da 3″ncp NLO nikada ne ostane bez goriva”. Agregat Ago i Minion PA sound system njeni su najbolji prijatelji.

Allegra je vila sa sunčane obale koja u svojim letovima obilazi razno razna područja unutar svijeta elektroničke glazbe: tzv. “psy ombrela” (od psybreaksa, preko foresta, do hi-techa), tekno, italo disco, breakbeat itd. Osim uloge rezident DJ-a u TranCeparent kolektivu, također je i jedna od organizatorica njihovih događaja.

Smoto Bandana uživa u svim žanrovima glazbe, ali uvijek je najviše uživao u rocku. Kaže da gitara može prenijeti emocije bolje od riječi. I kako su dani prolazili, otkrio je trance i nije mogao prestati razmišljati te je uz malo eksperimentiranja povezao rock i psy trance.

Đuska, osnivačica Decibale kolektiva ujedno ima veliku ulogu i u TranCeparent kolektivu kroz vizualno scenski aspekt. Akademska umjetnica uz svoje znanje scenografije i lutkarstva stvara vizualni identitet 3nCp kolektiva – NLO ispred ili iza DJ pulta bio je prvi projekt, a još jako puno ih dolazi u istom ili sličnom tonu.

Karla, osim što je dio TranCeparent kolektiva, ona je i osnivačica Hooks and Loops projekta kroz koji možete pronaći razne heklane proizvode. U 3nCp djeluje kao član i proizvođač jednog dijela “mercha” u sklopu kojeg je napravila NLO privjeske s malim vanzemaljcem, a puno toga još ima u planu.

halloween boog desk
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.