Skip to main content
  • ltj bukem mc conrad
  • 14.04.2012.

Bukem i Conrad mogu, možete li vi?

Zadovoljstvo je biti dio koncerta na kojem najpoznatiji DJ/MC dvojac na svijetu još uvijek toliko uživa u onom što radi.

Piše: 

Naslovna foto

ltj bukem mc conrad

Zadovoljstvo je vidjeti njihovo zadovoljstvo. Ne treba puno toga objašnjavati uz činjenicu da su se LTJ Bukem i MC Conrad na pozornicu popeli nešto prije 1.30h i nisu stali sve do 5h ujutro jasno je o kakvom se kalibru profesionalaca radi. Osim profesionalizma uigranost i sinteza probranog Bukemovog drum 'n' bass ritma i Conradovog milozvučnog glasa još jednom je dokazala zašto toliko traju i zašto ponovno idemo na njihov nastupe.

Ako bi se uopće dalo uspoređivati ovaj njihov nastup po razini zabave i odabiru tempa mogli bi ravnati prema onom 2008. u klubu Porat u Pirovcu kojeg se uvijek rado sjetim, osim što je prašinu na podiju klubu Porat zamijenilo prolijevanje pića po sebi i svima oko sebe.
Kombinacija držanja pića u ruci i plesanje na drum 'n' bass = loša kombinacija.

No to je zanemariv podatak s obzirom da se Močvara odlučila proslaviti 13. rođendan na petak 13., i uz današnje novčane uvjete napuniti podij u potpunosti u trenutku kad je slavni i neumorni dvojac stao na pozornicu. Opće je poznato da drum 'n' bass zna umoriti čak i osobe koje ga redovno slušaju, što se i osjetilo na podiju nakon dva sata pumpajućeg ritma, no to nije uopće pokolebalo ni Bukema, a ni Conrada koji je u svoje improvizacije rado ubacivao Hrvatsku i motivirao publiku. Njemu samom motivacije ne nedostaje, u gotovo četiri sata nastupa par puta je radio pauzu u tajanju od samo minute.

Nakon dva sata obujam publike se trostruko smanjio, ali su Bukem i Conrad pokazali da su došli „rokati“ do jutra pa tko može pratiti neka prati. To je rezultiralo intimnijom atmosferom i komunikacijom s publikom koja ih je iako oslabljena pozvala na bis, pa je Bukem posljednjih pola sata ipak usporio tempo i naveo nas da sretni privedemo još jedan njihov session kraju.

Nažalost nemamo vizualne dokaze o kakvoj se glazbeno-plesnoj avanturi radilo, jer je fotografiranje ili snimanje njihovih koncerata strogo zabranjeno (fotoaparate se moralo ostaviti na ulazu), ali na petak 13. ovaj slavni dvojac isprašio je praznovjerje i upriličio odličan početak Močvarine rođendanske zabave koja će trajati svaki dan sve do 21. travnja.

Sretan rođendan Močvaro!

umek desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.