Skip to main content
  • Richie Hawtin Exit 2012
  • 16.07.2012.

EXIT – zvijezde oduševljene atmosferom na festivalu (treći dan)

New Order, jučerašnje zvijezde večeri  oduševljeni su intimnošću, opuštenošću i atmosferom koju su osjetili na festivalu, a Erykah Badu sinoć je na tvrđavi pronašla svoju novu veliku obitelj.

Naslovna foto

Richie Hawtin Exit 2012

Dok smo se spuštali kako bi stigli na nastup zvijezde večeri Erykah Badu koja se trebala popeti na Main stage u 00.00, upali smo u veselu povorku onih tzv. „uličnih“ zabavljača, bubnjara i animatora na štulama koji su pokretačkim ritmovima dopratili gomilu ljudi na nastup headlinerice. Sa svih strana je pristizala publika i bilo je očito da se pridružuje novi broj onih koji su festival odlučili posjetiti dva posljednja udarna dana. U odnosu na ranije godine ovog se puta zaista nisam htjela boriti kako bi uspijela nešto vidjeti i čuti, pa smo stigli na vrijeme i prvi put u ovih sedam godina smo imali dovoljno mjesta za sve. Moj prijatelj iz Novog Sada je dodao:“Ovo je za mene novo iskustvo, prvi put na main stageu imam mjesta oko sebe“.

Exit festival 2012

Bez obzira nešto manju posjećenost u odnosu na prethodne godine i nešto veću posjećenost u odnosu na protekla dva dana Erykin „baduizam“ je ispunio sva očekivanja. Njene prekrasne crte lica na video wallovima i snaga glasa koji je u mogućnosti ispuniti cijelu tvrđavu, bez obzira slušate li ju ili ne inače, nešto je ipak zadivljujuće i posebno u energiji kojom odaje da u potpunosti živi svoju glazbu.

Erykah se na tvrđavi zahvalila svima, jer nije znala da i u ovom dijelu svijeta ima toliku obitelj, a prije njenog nastupa nastupio je Plan B, čiji repertoar je više blizak Britancima nego domaćoj publici.

Nije bilo previše mjesta za razmišljanje nakon Erykinog nastupa, pravac je Dance arena koja se već prilično popunila kad smo mi stigli što zbog nastupa Miss Kittin, što zbog traženja idealne pozicije za doživljavanje Richievog seta. Žao mi je što nismo mogli kombinirati nastup Azari&III, ali kako se satnica preklapala s Erykinim nastupom nije bilo dileme.

Miss Kittin je na pozornici Dance arene pjevala, plesala i kombinirala elektro i tech-house, mračniji i dublji techno ipak je prepustila onom koga su svi čekali Richie Hawtinu. Plastični čovjek je bio dovoljan sam na stageu, bez konfeta, svjetlećih rekvizita, plesačica, samo on i „strojevi“ obasjani laganim svjetlom uz jedini predznak koji njegov nastup treba prenijeti, a to je glazba. Stoga o takvoj se glazbi ne priča, ona se mora doživjeti, pa još jednom hvala Richie, oduševio si nas.

Exit festival 2012

A ništa nas manje nije oduševio Claude von Stroke dok se zora migoljila iza proplanaka, kao i uigrani b2b set Tobi Neumanna i Geddesa za kraj. Tko nije bio na Dance areni teško može zamisliti kakve se ideje mogu roditi i koliko se smjeha može pokupiti u prijateljskoj atmosferi ludih jutarnjih sati.

Stoga ako već niste svakako se potrudite doći na festival na kojem je sve dostupno, povoljno i uigrano. Iskustvo koje ovdje doživite može vas ispuniti pozitivom za cijelu godinu, Exit razbija sve predrasude, povezuje, osvještava i educira ljude i otkriva neke nove osjećaje karakteristične za ovu multifunkcionalnu glazbenu utvrdu.

halloween boog desk
kruder
Vezani članci
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.