Skip to main content
  • alt
  • 5.08.2015.

Kako je bilo na Moondance festivalu?

Maleni podno zvijezda, tisuće i tisuće razdraganih plesača, prije nekoliko dana ispratilo je ovogodišnji Moondance festival.

 
Trogirski kameni gigant Kamerlengo tvrđave jedva je održao blokove na okupu pod najezdom duša koje su došle po svoju dozu najboljeg od elektronike 31. srpnja i 1. kolovoza.
 
Dvije noći, prikladno tempirane na puni Mjesec, proletjele su uz zvuke Davea Clarkea, Sayteka, Analogue Cops, Octave One, a pulteve su preuzeli i Ivan Komlinović, Jan Kinčl Zero, Borut Cvajner, Cuisine Dub, Darko J, Edy C, Forest People, Galinac Galinac, Jake, Jock, Jolly Joke, Juri Paik, Hervie, Malesh, Marcellus, No Government, Okac, Pete Dux, Pero FullHouse, Pips, Silvio Hrabar, Speedy, Tome R i Yesh.

alt

 
No mi smo bili u voki-toki modusu i naš vlastiti Pero FullHouse, jednako upleten u organizaciju kao i glazbu samu, prenio nam je neke impresije iz prvih redova.
 
Ispričao nam je priču o atmosferi koja je nadmašila sva očekivanja. Što su očekivanje nego samo intuitivne procjene realne situacije, iako se sada pokazalo da je trogirska techno meka bila poprilično skromna pri gledanju u kristalnu kuglu.
 
Dave Clarke je apsolutno pomeo plesni podij s najunderground techno trakama, toliko svježim kao da su stigle ravno iz nekog podrumskog zvučnog labaratorija, a ozvučenje je zaista učinilo pravdu svim setovima omatajući tijela prisutnih plesača u kristalno čisti zvuk.

alt

 
Ovogodišnji Moondance je produkcijski realiziran u bešavnoj masi glatkog klizanja rasporedom podižući ljestvicu za produkciju svih ostalih hrvatsih festivala od ovoga trena nadalje. Dva dana pod otvorenim svodom privuklo je 6 tisuća partijanera iz Lijepe Naše, regije ali i na Perino iznenađenje veliki broj gostiju je spakirao kofere i uskočio u avione i iz Australije i Kanade samo kako bi postali dio trogirske glazbene bajke pod Mjesečinom.
 
Naši momci Ivan Komlinović i Jan Kinčl Zero su obranili domaće boje u premijernim live setovima, ali Octave One je ipak izazvao urlike potpunog oduševljenja dok je kula vibrirala na duboke vode trake “Black Water” ili katarzične ritmove “New Life” trake.
{youtube}pjhHDgFP86A{/youtube}
 
Zadovoljen obavljenim i ponosan na konačni produkt jednogodišnjeg truda Pero je napomenuo kako nije imao nikakvih pritužbi i kako se već raduje novom punom mjesecu za 12 mjeseci. Podigni glavu koji puta i zavijaj na Mjesec iz baš nikakvog razloga do posvete onome što je prošlo i iščekivanja onoga što tek ima doći! A do tada skokni na slikopriče niže. Enjoy!
 
 
 
halloween boog desk
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.