Skip to main content
  • 23.08.2024.

Maestralna završnica 11. Sonus festivala uz Adama Beyera, Dax J-a, Ricarda Villalobosa, Vintage Culturea…

Završeno je 11. izdanje Sonus festivala.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Iza nas je najluđi party tjedan u Europi koji je na plaži Zrće okupio više od 70 svjetskih, regionalnih i domaćih izvođača.

Posljednja festivalska večer, krenula je još u poslijepodnevnim satima s dnevnim programom u Papayji kojeg je otvorila Kali, a trosatnim setom uz zalazak sunca zaključio Reinier Zonneveld u svom live izdanju.

Nešto kasnije, sami večernji program u Papayji je otvorio Shipe, a zatim su se iza njega redale svjetske zvijezde poput NTO-a, Vintage Culturea i Adama Beyera. Nešto dalje, u Aquariusu su se cijelu večer mogli čuti mračni, underground techno ritmovi tako su program otvorili slovenski duo AR:TE, a zatim su se za DJ pultom našli Daria Kolosova, Ellen Allien, Ben Klock u ekskluzivnom b2b setu s Marcelom Dettmannom dok je sami program zaključio Dax J.

“Rumble in the Jungle”, točnije u Kalypsu je krenuo uz Matu Ceka koji je zagrijao plesni podij i pripremio teren za maratonski program. Sve oči posljednje večeri su bile uprte upravo prema Kalypsu jer je to bila destinacija za službene afterhourse ovogodišnjeg Sonus festivala.

Do ponoći se u Kalypsu još plesalo uz Silvie Loto, a zatim je krenuo niz produženih setova. Prvi po redu iza ponoći je bila brazilska senzacija Mochakk, a zatim ga je za pultom zamijenio maestralni Ricardo Villalobos. Elektronička ikona je odvozila četverosatni set te je zaključila službeni festivalski program, a zatim odmah i otvorila afterparty na kojem su još iza svirali Quest i Vintage Culture do nešto malo iza 11 sati ujutro sljedećeg dana kada se stavila “točka na i” 11. izdanja Sonus festivala.

Sonus je već objavio svoje datume za sljedeće ljeto, a festival se vraća u klubove na plaži Zrće od 17. do 21. kolovoza. Predregistracije za najpovoljnije ulaznice su već otvorene na poveznici.

pvd desk
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
pvd mobi
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.