Skip to main content
  • 20.08.2024.

Melankolično putovanje drugom večeri Sonusa uz Stephana Bodzina, Adriatique, Jamie Jonesa i Josepha Capriatija

Kiša ni drugog dana festivala nije omela tisuće partijanera koji su plesali sve do kasnih jutarnjih sati.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Iako je vjetar naizgled raščistio kišne oblake nad otokom Pagom, ni druga večer Sonus festivala nije prošla bez kiše. No, kako to obično biva, kišni trenutci na plesnom podiju postanu magični te se stvore uspomene za pamćenje.

Dolazak na drugu večer sam tempirao za ponoć kako bih uhvatio set dua Fideles. Iskusni talijanski duo i dio Afterlife etikete dugi niz godina je poznat po svom epskom melodičnom zvuku, a s obzirom na nešto raniji slot koji su imali na Sonusu, svoj set su koncipirali kao laganu uvertiru u ono što je slijedilo iza njih, a to je bio live act Stephana Bodzina. Iskusni njemački DJ i producent koji cijelu svoju karijeru pleše između trancea i techna, već od prve trake je dao naznaku da će njegov set biti ispunjen melodičnim melodijama, dugim build-upovima i snažnim dropovima.

90 minuta uz Stephana Bodzina je proletjelo, a zatim je došao trenutak kada je nekoliko produženih setova trebalo započeti u sva tri kluba. U Aquariusu su produženi set imali Adriatique, u Papayji se vrtio ekskluzivni b2b set Jamie Jonesa i Josepha Capriatija, dok je Kalypsom drmao I Hate Models. S obzirom da su me sva tri seta interesirala, odlučio sam uhvatiti po sat vremena od svakog.

Tako sam nakon Stephana Bodzina ostao uz Adriatique koji su odmah krenuli s vlastitim dobro poznatim produkcijama, a zatim su tijekom prvih sat vremena seta “ispucali” i nekoliko vokala popularnih traka iz 2000-ih. Iako je švicarski duo imao i afterparty za odraditi, oni nisu štedili s odabirom u Aquriusu te su se pobrinuli i da oni koji neće ići na afterparty da se pošteno rasplešu.

Ekskluzivni set Jamie Jonesa i Josepha Capriatija je pobudio veliki interes među partijanerima, a dio koji sam ja uhvatio je bio posebno magičan jer je bio popraćen laganom kišom. Britanski i talijanski DJ su došli na set u odličnom raspoloženju, a svoju dobru vibru s pulta su odašiljali partijanerima s glazbenim odabirima koji su se međusobno savršeno nadopunjavali.

Kroz posljednjih sat vremena druge večeri sam koračao uz tvrdi plesni ritam I Hate Modelsa. Sama pojava mlade francuske zvijezde je dupkom napunila Kalypso tako da ni šibica nije više mogla stati. Užarena tjelesa koja ni nakon cijele večeri plesa nisu stajala mirno su uživala u energičnim, mračnim odabirima sa snažnim dropovima, kao i u neizbježnim “SoundCloud obradama” hitovima 2000-ih i 2010-ih.

@klubskascena Tvrdim plesnim ritmom @I Hate Models (Official) koračamo kroz drugu večer Sonus festivala ❤️‍🔥 @We Love Sound #kalypsozrce #klubskascena #sonus #sonusfestival #welovesound #ihatemodels #summer #festival #zrcebeach #techno #tekkno #hardtechno #hardstyle ♬ original sound – Klubska Scena

Večeras se program nastavlja uz Richieja Hawtina, Sam Paganinija, b2b set Loco Dicea i Seth Troxlera, Deborah De Lucu i brojne druge zvijezde. Ulaznice su u pretprodaji rasprodane, ali su dostupne na ulazu u festival.

umek desk
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.
fscope umek
Baš kao što su gabber i hardcore preuzeli Nizozemsku (a potom i svijet) 1990-ih, a trance 2000-ih, hard techno je sada u porastu.