Skip to main content
  • 23.06.2024.

Organic house ritmovi ispratili zalazak sunca u istarskom srednjovjekovnom kaštelu Petrapilosa

Prošli vikend Terra Divina nas je počastila open air zagrijavanjem za ljeto u istarskom srednjovjekovnom kaštelu Petrapilosa, nedaleko od Buzeta

Naslovna foto

Sebastijan Skoko

Organic house ritmovi ispratili su zalazak sunca na vrhu hridi nekadašnje utvrde i protegli se do iza ponoći. Koncept dnevnog partija, koji polako zaživljava i kod nas, svakako nosi svoje čari. Od 17h guštali smo u razgledavanju unutarnjeg dijela kaštela koji je bio otvoren sve do mraka, osobito u čarobnom pogledu na vrhu.

Foto Sebastijan Skoko

Pohvale za dostupnost parkinga na livadi podno kaštela i organizaciju besplatnog prijevoza kombijima do ulaza. Ako pak poželite zagrijati nogice za ples i upiti zelenilo i mirise kao i mi, pješke vas dijeli 10-ak min laganog uspona 🙂 “Podrumski” dio utvrde tehnološki je opremljen sa nekoliko ekrana pa se možete informirati o povijesnim podacima, zaigrati kviz ili složiti puzzle.

Sve u svemu, jako zgodno ukomponirano

Jedini minusi kod organizacije su bili jaki stroboskopi u razini očiju u dosta mračnom prostoru te paprene cijene pića (malo pivo 5€, rakije 5€, redbul votka 10€, dok je voda bila “standardnih” 3€). S obzirom na to da je event bio smješten “usred ničega”, ovisili smo samo o njihovom šanku. Sugestija organizatorima za buduće događaje na teže dostupnim lokacijama je da razmisle o besplatnoj vodi ili simboličnoj cijeni bočica.

Na trenutke smo se osjećali kao dio plemena – slobodno, pripadajuće i kao jedno sa glazbom i prirodom

Organic Sunset putovanje otvorio je brazilski DJ Ancestrall etno-melodic downtempo house ritmovima. Prava guštalica za zagrijavanje! Ekipa pomalo pristiže i svatko prirodno nalazi svoje savršeno mjesto na podiju. Minglanje i čilanje na povjetarcu, bosa stopala i osunčani osmjesi gdje god se okreneš… Opušteno smo upijali posljednje zrake sunca i iščekivali magiju koju nosi noć pod otvorenim nebom.

Naš istarski domaćin, Toni Ter Wonder, uvodi nas u večer svojim organic i melodic house-om. Ugodan prijelaz u malo progresivniji i mističniji tempo koji sve više nagovještava rasplesanu noć. Light show se polako počinje preljevati i bljeskati po kamenim zidinama, a ekipa ne staje sa čagom.

Od ponoći do 2h priču i putovanje je trebao zaokružiti švicarski DJ Miserez u deep afro vibe-u. Nakon što je zakoračio pred užareni podij, žao nam je reći da je pomalo opadala magija jer je set bio nezgrapno složen.

U jednom segmentu seta nas svojim selekcijama lansira u prapočetak svijeta, a u drugom zavlada jednoličnost ritam efekata. No, da zaokružimo dojam večeri – na trenutke smo se osjećali kao dio plemena – slobodno, pripadajuće i kao jedno sa glazbom i prirodom. Bravo ekipi Terra Divina za drugo izdanje Organic Sunseta.

Podržavamo ovakav ambijentalni koncept koji spaja putovanje kroz glazbu, kulturu i povijest te na poseban način oživljava utihnule znamenite lokacije Istre. Osim toga, veselimo se srpnju kad će nam predstaviti svoj prvi trodnevni festival obogaćen popratnim sadržajem.

*Stavovi izneseni u članku ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora članka

Fotogaleriju potpisuje Sebastijan Skoko

paul 1 desktop
promo djs
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.
sonus 1
Ovo je priča o jednoj od najprepoznatljivijih plesnih traka s početka novog milenija.