Skip to main content
  • 7.01.2019.

Ovako je RatCat proslavio Novu godinu – foto i video reportaža

Po prvi put ikada, Šibenik je ove godine za doček Nove godine na jednoj od čak tri pozornice s novogodišnjim glazbenim programom imao party što se pokazalo kao pun pogodak jer je Trgić na kojem su nastupili After Affair iz Sarajeva i Roof AW iz Mostara bio krcat, a atmosfera odlična.

Piše: 


No, pravi doček krenuo je nešto kasnije kada je u 3 sata ujutro otvoren Tunel gdje je održan novogodišnji after party. Oba DJ kolektiva predstavila su se Šibenčanima i njihovim brojnim gostima iz cijele Hrvatske i regije na trgu u centru grada glazbenom selekcijom koja će podjednako odgovarati uhu zagriženog partijanera i prosječnog građanina. Trgić je tako bio krcat, a kako se nalazi točno između glavnog stagea na kojem su nastupali Kiril Djaikovski i Kawasaki 3P, i trećeg gdje se pjevalo uz The Frajle, kroz njega je stalno cirkulirala masa ljudi.

Oduševljeni smo atmosferom na dočeku u Šibeniku, a posebno nas veseli što je elektronička glazba uvrštena u javni doček. Sarajevo je puno veći grad, glavni grad, a tamo smo na javnom dočeku svirali tek prije dvije godine i to je bilo prvi put da je za doček angažiran DJ. Nismo mi ni London ni Berlin, tako da sam presretan zbog ovako sjajnog odaziva i vrhunske atmosfere u Šibeniku  – izjavio je za lokalne medije Bojan Jović iz After Affair koji su osvojili nagradu Ambasador u kategoriji DJ godine.

Podjednako oduševljena bila je i mostarska ekipa, kako dočekom, tako i after partyem u Tunelu koji je započeo u prvim satima Nove godine.

Svidio nam se Tunel, to je baš pravo mjesto za sviranje. I organizacija je bila na vrhuncu i baš ništa nije bilo prepušteno slučaju tako da za sve imam samo riječi hvale rekao je Igor Kurjaković iz Roof AW uz pohvale ekipi iz RatCata.

Naime, vrlo uspješnu godinu te ekipe koja je ovjenčana sa čak šest nagrada Ambasador, gradska uprava nagradila povjerenjem i ustupila im sve resurse za organizaciju party dočeka u centru grada gdje je tijekom prosinca svakodnevno bio DJ pult na kojem je nastupilo više od 20 izvođača.

Još smo pod dojmovima jer emocije nikako da se slegnu. Za doček Nove godine odabrali smo iskusne izvođače s velikom glazbenom širinom koji će znati napraviti atmosferu ugodnu svima, ali za nas je najluđa noć zapravo počela tek ulaskom u krcati Tunel gdje je after party trajao od tri sata ujutro do podne. Plesali smo s prijateljima iz Zagreba, Zadra, Splita, Sarajeva, Mostara i brojnih drugih gradova odakle su ljudi doputovali zbog dočeka u Šibeniku, tako da smo se svi zajedno super zabavili kažu organizatori iz RatCata uz naglasak da su jako sretni što žive u gradu glazbe u kojem imaju ogromnu potporu svih bitnih struktura.

Ivan Zrno iz After Affaira rekao je da se ne sjeća kad je zadnji put doživio atmosferu kao u Tunelu.

Stvarno je bilo nevjerojatno, baš sve, prostor, publika, Šibenik…  Bio je to pravi rave, ono najbolje što rave jest i kako bi trebao izgledati. Sjajno smo se zabavili – izjavio je.

Inače, Tunel je gorio od početka do kraja aftera koji je otvorio Jakov Smolić iz Komiže, vrlo nadareni mladi DJ, a na kraju je nastupio šibenski dragulj Foxy.

After Affair su krenuli u trenutku kad je Tunel već bio pun kao šipak i naprosto rasturili, glazbom dijametralno drukčijom od one koju su izvodili par sati ranije na Trgiću. Plesalo se neprestano u svim tunelima nakrcanog Tunela, a identično je bilo i narednih sati tijekom Lawrence Klein b2b Outcome nastupa te kad je pult preuzeo Roof AW. Tko zna dokle bi sve to trajalo da u podne, nakon Foxyeve novogodišnje rapsodije nisu upaljena svjetla u Tunelu.

Već 12. siječnja tamo će nastupiti vrlo nadarena dama Terr, a 2. veljače u Šibenik iz Pariza stiže BOg. Sredina ožujka rezervirana je za Love Over Entropy i njegov live set.

paul 1 desktop
sonus 1
Vezani članci
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.
paul 2 mobile
Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.