Skip to main content
  • 7.07.2008.

Red Bull Music Academy Radio Stage: Petrčane – europska metropola “undergrounda”

U Petrčanima, točno deset kilometara od izlaza iz Zadra prema sjeverozapadu zviždaljke su u punom pogonu. Početkom vikenda zahuktao se Garden festival , a s njim i Red Bull Music Academy Radio Stage, noćni festivalski party u Barbarella’s discoteque, izvornom disco klubu iz osamdesetih koji je s Garden festivalom doživio preobrazbu u „underground“ klub.

Piše: 

Naslovna foto

The Garden

Spomenemo li pri tom kako je festival u Petrčane doveo dvije i pol tisuće uglavnom britanskih partyjanera,  koji su svoje karte rezervirali i mjesecima unaprijed, nije pretjerano ocijeniti kako je zadarska regija otvorila novu stranicu turističke ponude nudeći europskim pripadnicima “urbanog plemena” zabavu glasovitih klubova Londona, Berlina, Tokya, New Yorka, Barcelone ili  Detroita.

„Noćni podij“ pokrenula je Karen P, producentica internetske radijske postaje Red Bull Music Academy Radio (www.rbmaradio.com).

– Svirala sam upravo ono na što i sama plešem. Ovdje je strašno vruće. Upravo je temperatura bila moja inspiracija za set ljetnih brojeva, kazala je nakon nastupa Karen P koja je svoje poklonike stekla svirajući prošlog ljeta u Zadru, na Korčuli, te u Zagrebu.
Upravo njima Red Bull Music Academy Radio  priprema glazbeni podsjetnik. Suradnici radija vrijedno snimaju setove Dennisa Ferrera,  Karizme, Phila Ashera, Daz-I-Kue-a i drugih. Jedinstvene festivalske kreacije moći će se preslušati na radijskim stranicama, što će i onima koji nisu uspjeli doći do karata, koje su već tjednima najtraženija roba u Zadru i Londonu, pružiti uvid u festivalsku atmosferu.

Pokrenut  2005. godine, Red Bull Music Academy Radio (RBMA) izrastao je iz projekta Red Bull Music Academy, koji je od svojih početaka 1998. godine obišao svijet; od Sao Paola, do Melbournea i od New Yorka do Cape Towna, okupljajući stotine talentiranih DJ-eva u potrazi za afirmacijom. Upravo tu planetarnu afirmaciju donio im je RBMA radio, omogućivši da se njihova vizija čuje od Tokyja do Tasmanije.  Svim poklonicima ovih vrsta glazbe omogućio je da u svom domu ili uredu slušaju najnoviju glazbu koja se pušta u najpoznatijim svjetskim klubovima kao i na festivalima. K tome je korisnicima stranice u svakom trenutku dostupno preko 800 glazbenih emisija što objašnjava visoku posjećenost stranica.

Nakon plesne Karen P koja je unutar soul/jazz/latin/disco platforme  povremeno iznenadila i nekom stvari sa stare „vinilke“, uslijedilo je soulful, vocal i funky house usijanje uz Karizmu (Baltimore, USA ),  dok su posljednja dva sata prve festivalske noći pripala Mad Matsovom (Stockholm, Sweden ) eklektičnom izričaju u rasponu od house-a, preko hip-hop-a i dubstep-a do broken beta-a.

umek desk
pvd mobi
Vezani članci
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.
pvd mobi
ATB otkriva priču o nastanku svoje debitantske trake sa zaraznom trance melodijom koja mu je promjenila cijeli život.